ÎN PRAG DE SECERIȘ FERMIERII DIN LOCALITĂȚILE RAIONULUI AU PARTICIPAT LA ATELIERUL INSTRUCTIV-INFORMATIV

3 iulie 2023

La 30 iunie 2023, în sala mare de ședințe, Direcţia Economie a Consiliului Raional  Ialoveni a organizat Seminarul instructiv-informativ privind desfăşurarea campaniei de recoltare a culturilor leguminoase și cerealiere de grupa I, la  care au participat fermierii din  majoritatea localităților raionului.

Cu un mesaj de salut, s-a adresat celor prezenți domnul Mihail SILISTRARU, Președintele raionului Ialoveni, care  a menționat importanța activității agenților economici în dezvoltarea socio-economică a raionului și bineînțeles, în industria alimentară a țării. Domnul președinte Mihail SILISTRARU, a subliniat, că Staff-ul raional, instituit prin dispoziţia președintelui raionului, va monitoriza în permanență desfășurarea campaniei de recoltare, precum și va acorda agenţilor economici suportul necesar pentru efectuarea, în termen optim, a tuturor lucrărilor cu asigurarea unei înalte calități.

Doamna Ella NICHITA, specialist principal în cadrul Direcției economie, a prezentat o informație despre starea culturilor cerealiere la moment, și a oferit unele recomandări pentru recoltarea lor în condițiile anului 2023.

Domnul Mihail BUCUR, Șef serviciu, ofițer principal, Serviciul prevenție din cadrul Secției Situații Excepționale Ialoveni, a informat producătorii agricoli despre planul de acțiuni privind asigurarea securității împotriva incendiilor în perioada de recoltare a culturilor leguminoase și cerealiere de I grupă.

Cu îndrumări despre recoltarea sectoarelor semincere, precum și despre măsurile de pregătire a depozitelor de cereale, a vorbit  doamna Liudmila CEBOTARI, inspector superior al Direcției Teritoriale Siguranța Alimentelor, mun. Chișinău/Ialoveni/Srășeni/Criuleni/Dubăsari.

Domnul Vadim GADA, Șeful Secției securitate publică a Inspectoratului de Poliție Ialoveni a ținut un discurs despre conlucrarea Inspectoratului de Poliție cu producătorii agricoli și autoritățile publice locale.

Despre acțiunile ce țin de protecția muncii a vorbit domnul Veaceslav COJOCARU, inspector principal, Inspectoratul de Stat al Muncii.

Doamna Iraida COJOCARU, inspector principal, Inspecția pentru Protecția Mediului Ialoveni a vorbit despre măsurile de protecție a mediului ambiant.

Domnul Ion AFANASII, Președintele Asociației producătorilor de leguminoase și cerealiere din raionul Ialoveni, a oferit recomandări practice privind recoltarea culturilor leguminoase și cerealiere de grupa I.

La finele seminarului instructiv-informativ toate serviciile desconcentrate în teritoriul raionului, au oferit răspunsuri la toate întrebările adresate de producătorii agricoli, iar participanții au primit și câte un set de documente privind asigurarea securității împotriva incendiilor în perioada de recoltare a culturilor cerealiere.

302 afișări