,,FAMILIA – O MICĂ LUME NĂSCUTĂ DIN IUBIRE!”

15 mai 2023

În contextul sărbătorii ,,Ziua Internaţională a Familiei”, la 13 mai 2023, în Parcul ,,Sfatul Țării” din orașul Ialoveni, s-a desfășurat evenimentul, cu genericul: ,,Familia – o mică lume născută din iubire!”, în scopul promovării valorilor autentice și a tradițiilor frumoase ale familiilor care participă activ la viața socială a comunității.

În cadrul evenimentului mai multe familii tinere au participat la Concursul expozițiilor culinare de bucate tradiționale delicioase, iar comisia de jurizare a apreciat cu premii familiile ingenioase pentru diversitatea expozițiilor.

Asistenții personali profesioniști și părinții-educatori din cadrul serviciilor sociale de asistență parentală profesionistă și ai caselor de copii de tip familie au amenjat originale expoziții de lucrări hand-made.

Asistenții personali alături de copiii cu alte abilități de la Unitatea de Educație Inclusivă a Liceului Teoretic Petre Ștefănucă, Ialoveni, au expus o inedită expoziție cu vânzare.

Centrul de Creație a Elevilor din cadrul Direcției Generale Educație au amenajat ,,Aleea picturilor”, cu genericul: ,,Familia în imagini!”.

Echipa Direcției Generale Asistență Socială și Protecția Familiei Ialoveni a antrenat copiii, părinții și bunicii în jocul interactiv ,,Copacul dorințelor!”.

Suntem recunoscători sponsorului – Societatea Comercială ,,Sandriliona” din or. Ialoveni a bucurat toți copiii dăruindu-le înghețata preferată.

Echipa de specialiști ai Direcției Generale Asistență Socială și Protecția Familiei Ialoveni împreună cu echipa de specialiști ai Primăriei orașului Ialoveni au captivat copiii cu desenul pe față (face painting), cu genericul: ,,Culorile copilăriei!”.

Pentru a crea atmosfera de sărbătoare echipa Secției Cultură Ialoveni a organizat un program artistic. În cadrul programului de concert au evoluat soliștii Orchestrei raionale de muzică populară ,,Porumbița”: Alina Ureche, Viorica Damaschin, Valentin Butucel, Ady Carp și Mihaela Andrei împreună cu tinerele interprete talentate: Lia Condrea, Daniela Frunză, Amelia Garbuz.

Suntem recunoscători organizatorilor și partenerilor care au contribuit esențial la organizarea și desfășurarea, cu succes, a evenimentului.

Organizatorii și partenerii au felicitat cordial participanții la eveniment cu prilejul sărbătorii: ,,Ziua Internațională a Familiei”, le-au decernat diplome și premii, și au adus multă bucurie pe chipul copiilor:

Domnul Sergiu ARMAȘU, Primarul orașului Ialoveni;

Doamna Galina TONU, Vicepreședintele raionului Ialoveni;

Doamna Victoria MARIAN-BOGOS, Vicepreședintele raionului Ialoveni;

Doamna Margareta TONU, Șef, Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Familiei Ialoveni;

Domnul Ion SCUTARU, Șef, Direcția Generală Educație Ialoveni;

Doamna Diana JOSU-BRANIȘTE, Șef, Secția Cultură Ialoveni;

Preacucernicul Părinte, Protoiereul Mihai TĂTARU;

Doamna Sabina NADEJDIN, Federaţia Familiilor pentru Unificare și Pace în Lume din Moldova;

Doamna Constanța GAIDĂU, Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei „AVE Copiii”.

Doamna Aurealia MUNTEANU, specialist principal, Primăria orașului Ialoveni.

Cu prilejul sărbătorii ,,Ziua Internaţională a Familiei” Consiliul Raional Ialoveni şi administraţia raionului Vă adresează cordiale felicitări, dorindu-Vă ca familiile noastre să trăiască în armonie, pace și prosperitate!

625 afișări