CONCURSUL TINERELOR FAMILII: „FAMILIA – IZVORUL DRAGOSTEI!”

15 mai 2023

În contextul sărbătorii „Ziua Internaţională a Familiei”, la 12 mai 2023, în sala de festivități a Casei raionale de cultură „Andrei Ungureanu”, Ialoveni, s-a desfășurat Concursul Tinerelor Familii, cu genericul: „Familia – izvorul dragostei”, în scopul promovării valorilor familiei tradiționale – temelia sănătoasă a societății noastre.

Evenimentul s-a remarcat prin participarea activă a patru familii distinse din orașul Ialoveni, care împărtășesc valorile: înțelegere și dăruire, fidelitate și armonie, credință și recunoştinţă reciprocă:
1. Familia SECRIERU Igor și Aliona, alături de copiii lor: Răzvan și Ilinca;
2. Familia CRUCERESCU Simion și Snejana, alături de copiii lor: Anastasia și Denis;
3. Familia Garbuz Ion și Vitalina, împreună cu fiicele lor: Amelia și Elena;
4. Familia Pupazan Vitalie și Camelia, alături de copiii lor: Cristian, Adelina și Miriam.

Tinerele cupluri au fost antrenate într-o competiție ce a cuprins 3 probe: „Prezentarea familiei”, „Proba ingeniozității” și „Tema pentru acasă”. Aceste probe sunt modalități inedite, prin care, părinții alături de copii au avut oportunitatea de a-și prezenta talentele, valorile și tradițiile frumoase ale familiei, interpretând diverse creații artistice și povestind momente memorabile, ce fortifică viaţa de familie, cu imagini pe ecran. Astfel, au demonstrat rolul familiei în societate: de-a întări legăturile de neam şi de-a asigura continuitatea vieții pe acest pământ cu datini sfinte. Cele patru famili concurente au întrunit criteriile: măiestrie artistică, originalitate, creativitate, expresivitate, cultura comunicării, dicţia şi ţinuta scenică, sinceritatea, compatibilitatea și nivelul de cunoaştere reciprocă. Publicul minunat a trăit o simbioză de sentimente alese, exprimându-și încântarea prin aplauzele puternice.

Organizatorii și partenerii evenimentului, care au avut și misiunea de a fi membri ai juriului, au apreciat înalt prestația scenică a participanților și au luat o decizie-surpriză: de a desemna laureate ale concursului, cele patru familii merituoase.

Suntem recunoscători organizatorilor și partenerilor care au contribuit esențial la desfășurarea, cu succes, a evenimentului:
Domnul Sergiu ARMAȘU, Primarul orașului Ialoveni;
Doamna Galina TONU, Vicepreședintele raionului Ialoveni;
Doamna Victoria MARIAN-BOGOS, Vicepreședintele raionului Ialoveni;
Domnul Ion SCUTARU, Șef, Direcția Generală Educație Ialoveni;
Doamna Margareta TONU, Șef, Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Familiei Ialoveni;
Doamna Diana JOSU-BRANIȘTE, Șef, Secția Cultură Ialoveni;
Doamna Alexandra HÎNCU, Director, Școala Primară „Ion Creangă”, Ialoveni;
Doamna Natalia FRUNZE, Șef adjunct, Direcția Generală Educație Ialoveni;
Doamna Aurealia MUNTEANU, specialist principal, Primăria orașului Ialoveni.

Organizatorii și partenerii evenimentului, au felicitat cordial tinerele familii, cu prilejul sărbătorii: ,,Ziua Internațională a Familiei”, le-au decernat diplome de laureat și trofee în semn de gratitudine pentru participarea activă în cadrul concursului, precum și pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor pe care îi cresc cu multă dragoste.

Atmosfera de sărbătoare a fost viu colorată de programul artistic prezentat de echipa de învățători și învățătoare, precum și de formațiile artistice de elevi ai Școlii Primare ,,Ion Creangă”, Ialoveni. Auditoriul a savurat repertoriul valoros prezentat de Ansamblul vocal ,,Ștrengărițele lui Creangă”, conducător artistic, domnul profesor Gheorghe MATEI, în unison cu Cercul de dans ,,În pași de dans”, conducător artistic, maestru coregraf Adrian FRUNZĂ.

Suntem recunoscători sponsorilor generoși ai evenimentului:
Întreprinderea „Regina Naturii” SRL, reprezentată de domnul Ion MEREACRE;
Compania „AVON”, doamna Lilia COVRIG, manager în vânzări;
Compania „Sales Managers Group”, domnul Denis STEPANENCO, director general.

Mulțumim prezentatorilor evenimentului: doamna Rosalina RUSU, Artistă Emerită a Republicii Moldova, remarcabilă prezentatoare TV, și domnul Victor PLETOSU, specialist principal, Consiliul Raional Ialoveni.

Cu prilejul sărbătorii ,,Ziua Internaţională a Familiei” Consiliul Raional Ialoveni şi administraţia raionului adresează îndemnul ca să ocrotim, cu înţelepciune, tradițiile de familie, moştenite din străbuni, şi să păstrăm aprins focul dragostei în inimi, și în vatra părintească!

636 afișări