MESAJ DE FELICITARE CU PRILEJUL ZILEI DRAPELULUI DE STAT

27 aprilie 2023

Stimați locuitori ai raionului Ialoveni și parteneri pentru dezvoltare,

În mod tradițional, la 27 aprilie celebrăm Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova. Conform legislației, drapelul tricolor are un rol deosebit de important, deoarece este simbolul suveranității și independenței Republicii Moldova, simbolul democratizării societății, al renașterii naționale și al moștenirii noastre culturale.

Flamura tricoloră a stindardului naţional oglindeşte simbolistica sacră a sărbătorii, cu adânci rădăcini identitare în conştiinţa neamului nostru, care se împletesc armonios cu aspiraţiile europene de viitor şi nobleţea tradiţiilor seculare autentice.

Plasticitatea expresiei drapelului relevă gândirea simbolico-metaforică a poporului. Cele trei culori dispuse vertical exprimă profunde valențe semantice: albastrul e cerul, apa și dorul nostru de pace și bunăstare, culoarea galbenă semnifică lumina soarelui, aurul din câmpie şi pîinea de pe masă, iar cea roșie simbolizează lupta noastră pentru dreptate și libertate, pentru idealul sfânt al unității de neam și credință.

Cu prilejul acestei sărbători, Consiliul Raional Ialoveni și administrația raionului Vă adresează cordiale felicitări, dorindu-Vă tuturor prosperitate, ca împreună, să arborăm cu mândrie, la loc de cinste, şi să onorăm, întotdeauna, Drapelul de Stat al Republicii Moldova!

Cu alese sentimente,

Mihail SILISTRARU,

Președintele Raionului Ialoveni

436 afișări