VIZITA DE LUCRU A DOMNULUI ALEXANDRU MUSTEAȚĂ, DIRECTOR GENERAL AL AGENȚIEI PROPRIETĂȚII PUBLICE ÎN RAIONUL IALOVENI

24 martie 2023

La solicitarea primarilor localităților raionului Ialoveni în cadrul ședințelor Colegiului consultativ, la 23 martie 2023, în sala mare de ședințe a Consiliului Raional Ialoveni a fost organizată întrunirea primarilor localităților și a serviciilor desconcentrate în teritoriul raionului cu conducerea Agenției Proprietății Publice și reprezentanții Agenției Servicii Publice, Departamentul Cadastru, privind aplicarea cadrului legal în procesul de realizare a lucrărilor de delimitare a proprietății publice.

În cadrul ședinței au participat cu mesaje oficialitățile:
Domnul Alexandru MUSTEAȚĂ, Director General, Agenția Proprietății Publice;
Domnul Ion CIUMAC, Șef, Oficiul Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat;
Domnul Mihail SILISTRARU, Președintele Raionului Ialoveni;
Doamna Aliona CASTRAVEȚ, Reprezentantul Guvernului în teritoriul raionului Ialoveni;
Doamna Olesea GRIȘCIUC, reprezentantă a Agenției Servicii Publice, Departamentul Cadastru.

Discuțiile s-au axat pe următoarele subiecte:
– Delimitarea masivă și selectivă a terenurilor și a bunurilor imobile, cu stabilirea apartenenței, a categoriei de destinație, a domeniului bunului, și a modului de folosință, în conformitate cu materialele cadastrale existente;
– Identificarea și corectarea erorilor privind amplasarea sau suprapunerea terenurilor în câmp, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare;
– Procedura de formare a bunurilor imobile și de înregistrare în Registrul bunurilor imobile;
– Situația privind iazurile din localități;
– Situația privind întovărășirile pomicole care solicită să fie incluse în intravilanul localității;
– Prevederile Legii nr. 29 din 05.04.2018 privind delimitarea proprietății publice; ale Legii nr. 1543 din 25.02.1998 privind cadastrul bunurilor imobile; ale Codului funciar și ale Legii nr. 523 din 16.07.1999 cu privire la proprietatea publică a unităților administrativ-teritoriale.

La finele întrunirii s-a convenit asupra fortificării relațiilor de comunicare și de colaborare între autoritățile administrației publice locale și autoritățile administrației publice centrale.

310 afișări