Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în vizită la Casa de ambalare și procesare a strugurilor de masă, fructelor și legumelor din Costești

24 februarie 2023

Ca urmare a discuțiilor în cadrul Consiliului consultativ al sectorului strugurilor de masă, membrii căruia sunt și reprezentanții „Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Struguri din Moldova”, la 22 februarie 2023, Vicepremierul Vladimir BOLEA, Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, asistat de domnul Sergiu GHERCIU, Secretarul de Stat al ministerului, au vizitat Casa de ambalare și procesare a strugurilor de masă, fructelor și legumelor din localitatea Costești, raionul Ialoveni, care este gestionată de un grup de șapte producători agricoli.

Oficialii au vizitat Sala de ambalare, depozitul frigorific și liniile de sortare, unde anual sunt depozitați și condiționați circa 5000 tone de struguri. Ulterior, cantitatea este exportată atât pe piețele din estul țării, cât și pe cele din Uniunea Europeană.

Domnul Vladimir Bolea a subliniat: „Cooperarea între agricultori este vitală pentru consolidarea volumelor, omogenizarea și formarea loturilor, precum și pentru diminuarea costurilor. Infrastructura de post-recoltare necesită investiții consistente, iar un mic producător nu și le poate permite de unul singur. Grupul de producători agricoli a fost apreciat pentru performanțele obținute, care au demonstrat că asocierea generează doar beneficii.”

Participanții la întâlnirea cu domnul ministru au adresat multiple întrebări din domeniul financiar, funciar, produselor de uz fitosanitar, folosirii apelor pentru irigare, certificării strugurilor și fructelor etc, la care oficialul a oferit răspunsuri concrete de rezolvare și implementare.

114 afișări