ZIUA POLIȚIEI NAȚIONALE – 32 DE ANI LA ÎNFIINȚARE

18 decembrie 2022

În mod tradițional, la 18 decembrie marcăm Ziua Poliției Republicii Moldova. În acest context, la 16 decembrie 2022, în sala de festivități a Casei raionale de cultură ,,Andrei Ungureanu”, Ialoveni a avut loc Festivitatea de solemnă consacrată aniversării a 32 de ani de la înființarea Poliției Naționale.

Cu prilejul acestei sărbători, domnul Mihail SILISTRARU, Președintele raionului Ialoveni, a felicitat cordial efectivul Inspectoratului de Poliție Ialoveni și a decernat diplome de onoare angajaților poliției, precum și un set de echipament sportiv, în semn de înaltă aprecire pentru devotamentul, profesionalismul și responsabilitatea de care dau dovadă, zi de zi, în activitatea dumnealor prodigioasă de menținere a ordinii și a securității publice.

Domnul comisar Alexandru BOUBĂTRÎN, Șeful Inspectoratului de Poliție Ialoveni, împreună cu domnul comisar-șef Maxim CERNOVSCHI, Șeful Direcției combaterea crimelor organizate, Inspectoratul Național de Investigații, au înmânat anajaților poliției care se bucură de rezultate remarcabile, distincțiile Guvernului, ale Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, ale Inspectoratului General al Poliției, precum și diplomele de onoare ale Inspectoratului de Poliție Ialoveni.

Domnului Sergiu ARMAȘU, Primarul orașului Ialoveni i-a fost conferită medalia ,,Pentru cooperare” a Inspectoratului General al Poliției. De asemenea, în semn de înaltă apreciere, domnul primar a oferit diplome și premii polițiștilor care asigură ordinea publică în orașul Ialoveni.

În mesajul său de felicitare, domnul Ion NEGURIȚA, Procurorul raionului Ialoveni a a menționat despre colaborarea fructuoasă a poliției cu organele procuraturii.

Mesajul Protoiereului Mitrofor Anatolie STEFANOV, Protopopul Raionului Ialoveni a fost adus cunoștință de către Preacucernicul Părinte Marcel Drobot, psiholog al Inspectoratului de Poliție Ialoveni.

Un mesaj de încurajare din partea foștilor conducători ai poliției a exprimat domnul colonel Constantin LIS, care a exercitat cu demnitate funcția de conducător al Comisariatului de poliție Ialoveni în perioada renașterii naționale (1989 – 1991).

Un mesaj de recunoștință pentru colaboratorii și veteranii MAI a rostit domnul Valentin ȚAPEȘ, din partea Organizației Veteranilor Războiului pentru pentru Integritatea și Independența Republicii Moldova.

Cu prilejul acestei frumoase sărbători, Orchestra de fanfară a Secției cultură, Consiliul Raional Ialoveni, dirijor – maestrul Grigore VÎRLAN, a susținut un adevărat program de concert, live, plin de o remarcabilă energie interpretativă.

La finele evenimentului a fost prezentate pe ecran imagini video despre specificul activității și rezultatele frumoase ale Inspectoratului de Poliție Ialoveni.

Consiliul raional Ialoveni și administrația raionului adresează mulțumiri tuturor polițiștilor pentru munca asiduă, responsabilitate și profesionalism!

La mulți ani, cu realizări frumoase, Poliția Republicii Moldova!

116 afișări