O delegație a Consiliului Raional Cimișlia a efectuat o vizită de lucru la Consiliul Raional Ialoveni

7 decembrie 2022

În scopul dezvoltării relațiilor de colaborare, o delegație a Consiliului Raional Cimișlia a întreprins o vizită de studiu la Consiliul Raional Ialoveni pentru a efectua un schimb de bune practici și experiențe în domeniul proiectelor, programelor și politicilor publice.

Din componența delegației a făcut parte: doamna Tatiana ARAMĂ, vicepreședintele raionului Cimișlia; domnul Vasile SIDOR, șef, Direcția economie și atragerea investițiilor; domnul Sergiu BANCOV, specialist principal în domeniul întreprinderilor mici și mijlocii și scrierea proiectelor; precum și doamna Victoria RĂCILĂ, specialist principal în cadrul Direcției Agricultură Cimișlia.

Delegația a fost primită călduros de domnul Mihail SILISTRARU, președintele raionului Ialoveni, împreună cu doamna Victoria MARIAN-BOGOS, vicepreședintele raionului Ialoveni și domnul Andrei EREMIA, vicepreședintele raionului Ialoveni.

Întrevederea a început cu o prezentare generală a raionului Ialoveni, realizată de domnul președinte Mihail SILISTRARU, apoi doamna vicepreședinte Tatiana ARAMĂ a povestit despre programele de dezvoltare social-economică ale raionului Cimișlia.


În continuarea mesei rotunde discuțiile s-au axat pe câteva subiecte:

  1.  Rezultatele Programului raional ,,Fondul pentru Tineri Ialoveni” în perioada 2010 – 2022, precum și rezultatele Programului ,,Fondul pentru tinerii antreprenori din raionul Ialoveni”, în perioada 2019-2022, prezentate de domnul Victor PLETOSU, specialist principal în domeniul politicilor de tineret, Aparatul președintelui raionului Ialoveni;
  2. Harta turistică cu potențialul cultural-artistic al raionului Ialoveni, realizată de domnul Mircea SULĂ, specialist principal în cadrul Secției Cultură Ialoveni;
  1. Măsurile de asigurare a managementului eficienței energetice în instituțiile publice din localitățile raionului Ialoveni. O comunicare la această temă a ținut domnul Igor PLĂMĂDEALĂ, specialist principal în cadrul Direcției Economie a Consiliului Raional Ialoveni.

Vizita de lucru s-a încheiat cu stabilirea obiectivelor de colaborare pentru viitor.

128 afișări