INTERVIURILE CU APLICANŢII LA CONCURSUL PLANURILOR DE AFACERI PENTRU TINERI ȘI TINERE, RUNDA A IV – A

10 octombrie 2022

Partenerii Programului ,,Fondul pentru tinerii antreprenori din raionul Ialoveni”: administrația raionului Ialoveni și Asociația Obștească ,,Eco-Răzeni” au lansat la începutul lunii septembrie 2022 Concursul planurilor de afaceri pentru tinerii și tinerele din localitățile raionului Ialoveni, ediția a IV – a.

În cadrul acestui concurs, până la 20 septembrie 2022 s-au depus opt planuri de afaceri elaborate de opt echipe de tineri și tinere, cu vârste cuprinse între 16 – 35 de ani, din șapte localități ale raionului Ialoveni, urmare a cursului gratuit de educație antreprenorială pentru tineri și tinere, desfășurat în 10 ateliere pe parcursul lunii august 2022. 

La 04 octombrie 2022, în sala mică de ședințe a Consiliului Raional Ialoveni, s-au desfășurat interviurile de clarificare cu cele 8 echipe de tineri întreprinzători și tinere antreprenoare, care au solicitat suportul financiar necesar pentru a-și realiza ideile lor de afaceri sociale.

În cadrul ședinței membrilor comisiei de evaluare a dosarelor, participanţii la interviu și-au structurat comunicarea de 15 minute într-un mod inedit, astfel, ca să-și prezinte ideile de afaceri în format de ,,business pitch”, conform punctelor de reper: viziune, misiune socială și valorile propuse; analiza SWOT a afacerii (puncte tari și slabe, oportunități și pericole); planul de dezvoltare pentru următorul an; resursele-cheie (umane, materiale, informaționale, financiare), precum și care este suportul de care au nevoie pentru ca să-și realizeze ideile de afaceri.

1. Echipa: Daniela Dragan și George Dragan din s. Văsieni, au prezentat planul de afaceri ,,Mono Pizza & Bakery”, domeniul de activitate: prepararea pizzei și a produselor de patiserie.

2. Echipa în frunte cu Alexandru Socolov din c. Răzeni, a prezentat planul de afaceri ,,Miere și polen pentru sănătate”, domeniul de activitate: producerea și comercializarea produselor apicole.

3. Echipa în frunte cu Andrei Cebotaru din c. Ruseștii Noi, a prezentat planul de afaceri ,,Profi-Clean Service”, domeniul de activitate: servicii de curățare, spălare și vopsire a acoperișurilor, gardurilor și a pavajelor.

4. Echipa în frunte cu Ana Topor din s. Puhoi, a prezentat planul de afaceri ,,Covers by Ana”, domeniul de activitate: confecționarea huselor și a accesoriilor pentru automobile; prestarea serviciilor de reparație a huselor universale, a accesoriilor din marochinărie și a îmbrăcămintei.

5. Echipa: Maxim Visileac din s. Cigîrleni și Victor Corăbieru din c. Răzeni, au prezentat planul de afaceri ,,Atelier solar”, domeniul de activitate: fabricarea de obiecte de decor, mic mobilier și obiecte personalizabile la comandă, precum și servicii de reparare și restaurare a mobilierului din lemn și metal, cât și a obiectelor casnice.

6. Echipa în frunte cu Evghenia Sulă din s. Dănceni, a prezentat planul de afaceri ,,Atelierul de broderii Evghenia ÎI”, domeniul de activitate: confecționarea iilor tradiționale și reparaţia hainelor.

7. Echipa: Alexandru Bivol și Valentin Șcarevnea din or. Ialoveni, au prezentat planul de afaceri ,,ReneweR”, domeniul de activitate: repararea și vânzarea pieselor la Pc; sisteme de operare – Windows/Soft; telefoane mobile; colectarea dispozitivelor și reciclarea ulterioară a acestora.

8. Echipa în frunte cu Alexandru Buzilă din or. Ialoveni, a prezentat planul de afaceri ,,Monte Carno – Alexander Diversis SRL”, domeniul de activitate: producerea, prelucrarea și conservarea cărnii și a produselor din carne, a fructelor și a legumelor, precum și activități de alimentație (catering) pentru evenimente.

Menționăm faptul că, planurile de afaceri care vor fi desemnate finaliste ale concursului, vor fi prezentate în cadrul Forumului anual privind participarea tinerilor la dezvoltarea social-economică a localităților raionului Ialoveni, care va avea loc la 05 noiembrie 2022, în incinta Centrului de Business Ialoveni.

În scopul sporirii participării economice a tineretului, Concursul planurilor de afaceri pentru tineri și tinere, ediția a IV – a, este desfășurat de Asociația Obștească ,,Eco-Răzeni” și Consiliul Raional Ialoveni, cu suportul financiar al Uniunii Europene și al Suediei, prin intermediul Fundaţiei Est-Europene din Moldova, în cadrul proiectului: ,,Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă (Inițiativa de incluziune a tinerilor și a tinerelor NEET)”.

Tinerilor activi și tinerelor ingenioase le mulţumim foarte mult pentru interesul manifestat pentru acest program şi le dorim succese notabile!

Pentru conformitate,

Victor Pletosu,
specialist principal în domeniul politicilor de tineret,
Aparatul Președintelui Raionului Ialoveni

221 afișări