27 AUGUST – ZIUA INDEPENDENŢEI REPUBLICII MOLDOVA

30 august 2022

Festivitatea solemnă consacrată sărbătorilor naționale s-a desfășurat în scuarul Casei Raionale de Cultură ,,Andrei Ungureanu”, Ialoveni.

La eveniment au participat autoritățile administrației publice locale de nivelul I și II, oaspeți, angajații din instituțiile publice, din serviciile descentralizate ale Consiliului raional și din serviciile desconcentrate în teritoriul raionului, împreună cu veteranii de război.

Adunarea a păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor căzuți pe câmpul de luptă și a depus flori la Monumentul Eroilor.

În cadrul ceremoniei solemne au luat cuvântul: domnul Sergiu ARMAŞU, primarul orașului Ialoveni; doamna Galina TONU, vicepreședintele raionului Ialoveni; domnul Andrei Eremia, vicepreședintele raionului Ialoveni; domnul Petru FRUNZE, deputat în Parlamentul Republicii Moldova; domnul Ilie ȘTEFĂNUCĂ, profesor de istorie și limbă română, L. T. Țipala.

În mesajele dumnealor, au accentuat că, în spiritul Declarației de Independență, Republica Moldova este un stat suveran, independent și democratic, liber să-și hotărască prezentul și viitorul, fără nici un amestec din afară, în conformitate cu idealurile și năzuințele sfinte ale poporului în spațiul istoric și etnic al devenirii sale naționale !

Sărbătoarea a culminat cu un spectacol muzical. Pe scena vieții culturale a raionului, în programul de concert au evoluat: Orchestra Raională de Fanfară Ialoveni, dirijor – Grigore Vîrlan; maestrul Constantin Moscovici, Artist al poporului; Ansamblul etnofolcloric ,,Ialoveneanca”, conducător artistic – Grigore Vîrlan; tinerele interprete – Daniela Frunză și Lia Condrea; Orchestra raională de muzică populară ,,Porumbiţa”, dirijor – Ion Condrea, cu soliștii: Andrei Coțofană, Olga Sava, Mihaela Andrei și Valetin Butucel.

În cadrul evenimentului au fost arborate drapele istorice ale Moldovei din Galeria colecțiilor ,,Petru Costin” a Consiliului Raional Ialoveni.

Cu prilejul sărbătorilor naționale, administrația raionului Ialoveni adresează cordiale felicitări tuturor compatrioților, ca să avem realizări frumoase întru binele societății și să privim cu încredere și speranță spre un viitor european!

133 afișări