Nouă întâlnire a Administrației raionului Ialoveni cu principalii actori ce participă la realizarea Apeductului Magistral de alimentare cu apă

19 iulie 2022

Astăzi, 18 iulie, președintele raionului, domnul Mihail SILISTRARU, a convocat o ședință de lucru pentru a planifica următoarele etape în procesul de realizare a Apeductului Magistral de alimentare cu apă a localităților din raionul Ialoveni.

Din cele relatate în cadrul întâlnirii, la momentul actual, suntem în etapa de testare și dare în exploatare două tronsoane ce vor permite alimentarea cu apă potabilă a localităților, Sociteni, Dănceni din prima etapă și Bardar, Ruseștii Noi din etapa a doua.

Conform celor planificate, apeductul deja realizat, urmează să fie gestionat de SA Apă-Canal Chișinău, societate ce va livra apa de la stația de tratare și pompare din Ialoveni spre localitățile sus menționate. Pentru aceasta este necesar ca Consiliul raional Ialoveni să primească tronsoanele realizate în Etapele I și II de la Primăria Nimoreni și respectiv ADR Centru și să le transmită împreună cu cele două seturi de pompe în gestiunea operatorului regional de alimentare cu apă, SA Apă-Canal Chișinău, procedură ce nu ar trebui să dureze mai mult de 2 luni de zile.

În continuare, Consiliul raional în colaborare cu ADR Centru, depun efort pentru a realiza proiectul tehnic și executarea lucrărilor în cadrul etapelor trei și patru a Apeductului. Aceste următoare două etape urmează să fie finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională, implementate de ADR Centru și vor alimenta cu apă localitățile Văsieni, Ulmu (Etapa III) și Costești, Pojăreni (Etapa IV).

98 afișări