Ziua profesională a Lucrătorului Medical și a Farmacistului

17 iunie 2022

În țara noastră,la fel ca și la nivel internațional, a 3 zi de duminică din luna iunie se sărbătorește Ziua profesională a Lucrătorului  Medical și a farmacistului.

Acest moment este o ocazie frumoasă de a veni cu cuvinte de mulțumire pentru toți cei, care prin vocație au devenit profesioniști, pentru toți cei, care și-au dedicat destinul suferințelor oamenilor, pentru toți cei care au manifestat și manifestă eroism de a sta la patul suferindului, aceștia sunt medicii, asistente medicale, farmaciști cât și alți lucrători de fapt încadrați în sistemul sănătății care asigură buna funcționare a instituțiilor medicale.

Cunoaștem că în activitatea Dumneavoastră aveți parte de multe încercări și provocări, una dintre ele a fost pandemia de Covid-19, care a pus o presiune enormă pe tot sistemul nostru medical și a solicitat un efort supraomenesc de la Dumneavoastră, angajații din domeniul medicinei.

O altă problemă este situația în care se află sistemul medical din Republica noastră și din raion nemijlocit, chiar dacă în ultimii ani s-au depus eforturi pentru a îmbunătăți lucrurile, este încă loc de mai bine la capitolele condiții de muncă, dotări cu aparate și utilaje medicale, preparate medicamentoase, salariile angajaților și altele.

Pentru depășirea tuturor acestor probleme, Administrația raionului Ialoveni, este mereu alături de domeniul ocrotirii sănătății oferind tot suportul de care dispune.

Stimați lucrători medicali!

Vă adresez cele mai sincere urări de sănătate și prosperitate cu ocazia Zilei lucrătorului medical și a farmacistului!

Îmi exprim înaltă gratitudine și Vă mulţumesc pentru profesionalism şi devotament nelimitat, precum şi pentru siguranţa şi încrederea pe care o emanaţi pacienților în situaţii dificile.

Vă doresc să aveţi parte de apreciere şi respect din partea colegilor, de înţelegere şi recunoştinţă din partea pacienţilor, de linişte şi armonie în familiile Dumneavoastră!

La mulți ani!

Președintele raionului Ialoveni

Mihail SILISTRARU

137 afișări