Cantina Spitalului raional Ialoveni are un nou sediu

19 mai 2022

Pacienții Spitalului raional vor fi alimentați cu bucate pregătite în condiții excelente, datorită unei investiții substanțiale a Consiliului raional Ialoveni în colaborare cu Administrația Spitalului raional.

Din vara anului 2021, vechea cantină a Spitalului raional nu a mai primit autorizație de funcționare, acesta se datorează faptului că bucătăria se afla într-un spațiu degradat, construit după vechile standarde, utilajul era învechit,  iar procesul tehnologic de gătire a hranei pentru pacienți nu mai putea fi respectat în acele condiții.

Investiția se mai face necesară și prin faptul că în cazul când nu se reușește gătirea hranei în instituție sunt necesare contractarea serviciilor de catering. Servicii care pe lângă faptul că sunt mult mai scumpe, s-au adeverit a fi și mai puțin calitative. Astfel în perioada septembrie 2021 – mai 2022 Consiliul raional Ialoveni a achitat 450 mii lei pentru a suplini diferența de cost dintre meniul de 35 lei/zi achitat de CNAM și meniul de piață, selectat în urma proceduri de achiziție, de 66 de lei.

Din cauza faptului că la acel moment instituția medicală nu dispunea de spații adecvate pentru o cantină care să corespundă cerințelor solicitate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, s-a decis identificarea de resurse pentru amenajarea și dotarea unei cantine moderne.

Astăzi Spitalul raional Ialoveni dispune de o cantină realizată și dotată după ultimele cerințe ale timpului. Pentru lucrările de proiectare și construcții a fost achitată suma totală de puțin sub 2500 mii lei, sumă alocată în totalitate de Consiliul raional Ialoveni. Dotarea cantinei a costat puțin peste 500 mii lei, sumă împărțită între Consiliul raional 200 mii lei și fondurile Spitalului raional Ialoveni 300 mii lei.

Din grija pentru cetățenii raionului nostru, Administrația raionului Ialoveni, caută permanent să creeze condiții optime în instituțiile din subordine.

135 afișări