Vizită de lucru a domnului Peter McDermott, director executiv, Lumos UK în raionul Ialoveni

6 mai 2022

Ieri, 5 mai, a avut loc vizita de lucru a reprezentanților LUMOS în raionul Ialoveni, delegație condusă de domnul Peter McDermott, director executiv, Lumos UK.

Aducem la cunoștință faptul că Lumos Moldova a fost partenerul de nădejde a raionului Ialoveni în implementarea Strategiei şi a Planului naţional de reformă a sistemului rezidenţial de îngrijire a copilului. Cu ajutorul acestei organizații au fost realizate o multitudine de activități, care au dus la realizarea politicilor statului în domeniul dat.

Agenda vizitei a inclus întâlnire cu președintele raionului Ialoveni, domnul Mihail Silistraru și cu reprezentanții direcțiilor raionale de educație, protecție socială și sănătate, vizita la serviciile de educație incluziva din gradinita”Regina Maria” și Liceul Teoretic ”Petre Ștefănucă”.

La fel, în cadrul vizitei a fost trasate noi priorități, precum, consolidarea capacităților profesionale, deoarece exista la nivel raional o fluctuație mare de cadre, dezvoltarea serviciilor de plasament pentru copii de vîrstă fragedă, dezvoltarea serviciilor de fortificare a instituției parentale.

 

109 afișări