Campanie de informare desfășurată de geniștii Armatei Naționale în raionul Ialoveni

6 mai 2022

De-a lungul timpului în raionul Ialoveni întâmplat un șir de tragedii cauzate de explozia munițiilor din timpul celui de al doilea Război Mondial, muniții ce periodic sunt depistate în sol de către persoane nepregătite, în special tineri și copii.

În anul 2020 s-a desfășurat cercetarea unei păduri în raionul Ialoveni, unde doi copii minori au găsit un obiect și au încercat sa manipuleze cu el, în urma căreia au fost răniți. După cazul acesta, echipele batalionului geniu au efectuat o cercetare unde au fost depistate mai multe de 1200 de obiecte explozibile.

În acest context Ministerul Apărării lansează campania de informare și sensibilizare a populației cu privire la pericolul munițiilor neexplodate sub genericul ”Un pas greșit te poate costa viața”.

Astfel, o echipă mobilă a Batalionului de geniu a organizat câteva ședințe instructiv demonstrative pentru elevii din instituțiile de învățământ din raionul nostru.

Conform graficului de desfășurare coordonat cu administrația raionului Ialoveni, ședințe de informare pentru elevi au avut loc la Liceul Teoretic ”Andrei Vartic”, Liceul Teoretic ”Petre Ștefănucă”, Gimnaziul ”Grigore Vieru” din orașul Ialoveni și Liceul Teoretic ”Țîpala”.

118 afișări