Întrunirea APL, Conducătorilor şi specialiştilor din complexul agroindustrial, reprezentanţi ai gospodăriilor ţărăneşti la un seminar instructiv

13 aprilie 2022

Marți, 12 aprilie 2022, Direcția Economie a Consiliului Raional Ialoveni, în parteneriat cu Agenția de Intervenții și Plăți pentru  Agricultură (AIPA), Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), a petrecut un seminar de informare cu subiectul: Formele de sprijin financiar acordate producătorilor agricoli din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) pentru anul 2022.

Cu un mesaj de salut, s-a adresat d-na, Victoria MARIAN-BOGOS, vicepreședinte a raionului Ialoveni, care a menționat importanța activității agenților economici din ramura agricolă în dezvoltarea socio-economică a raionului.

Astfel, d-na Diana COȘALÎC, Director interimar al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a informat producătorii agricoli, reprezentanții autorităților locale, și antreprenorilor, despre posibilitățile de accesare a subvențiilor post investiționale, în avans pentru proiecte start-up, plăți directe pe cap de animal, precum și subvenții în avans pentru proiectele de îmbunătățiri funciare a nivelului de trai și muncă în mediul rural. Totodată, au fost prezentate modificările din HG 455/2017 cu privire la modul de repartizare a mijloacelor FNDAMR.

D-nul Alexandru CIOBANU, reprezentant al ODIMM a prezentat o informație amplă referitor la instrumentele de suport pentru mediul de afaceri.

Din cele relatate de reprezentanții AIPA, agricultorii din raionul nostru, în anul 2021 au depus 217 cereri de finanțare către Agenție, solicitând suma totală de 55 milioane de lei. Aceste cifre plasează raionul Ialoveni pe locul 5 printre raioanele Republicii Moldova la capitolul dat

În acest context, seminarul organizat a fost necesar și benefic pentru producătorii autohtoni, ca ulterior cunoștințele și informațiile obținute să fie aplicate nemijlocit.

91 afișări