Agenți economici de pe ambele maluri ale Prutului întruniți la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași

1 februarie 2022

În jur de 40 de reprezentanți ai mediului de afaceri au fost invitați să participe la prima ediție a activității ”Zilele Angajatorului”, desfășurată în cadrul Proiectului transfrontalier „Lanț valoric integrat pentru îmbunătățirea pieței muncii/ Integrated Value Chain for Improvement on Labour Market”, cod 2SOFT 1/1.94, finanțat prin intermediul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 și implementat de către Consiliul Raional Ialoveni în parteneriat cu Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași și Fundația Edinfo.

Activitatea a avut loc în perioada 27-28 ianuarie, la Iași, și la ea au participat în egală măsură agenți economici din Regiunea Centru a Republicii Moldova și județul Iași a României. Scopul ”Zilelor Angajatorului” este sincronizarea sistemul de învățământ cu cerințele angajatorilor prin dezvoltarea și consolidarea capacității resurselor umane.

În cadrul ”Zilelor Angajatorului” s-au desfășurat 2 evenimente distincte: Târgul locurilor de muncă și stagii de practică (cu participarea agenților economici și a studenților),  iar în partea a doua a activității, reprezentanții mediului de business si cei ai instituțiilor de învățământ au făcut schimb de opinii și soluții în cadrul Workshop-ului cu genericul Pregătirea tinerei generații pentru piața muncii. Cerințe. Necesități. Schimbare”.

Prin implementarea proiectului ”Lanț valoric integrat pentru îmbunătățirea pieței muncii” se urmărește atingerea unui obiectiv actual  zilele noastre,  îmbunătățirea cooperării între instituțiile de învățământ, ducând la o creștere a calității programelor de educație disponibile, precum și la îmbunătățirea accesibilității pentru educație și asigurarea competențelor corespunzătoare relevante pe piața muncii în rândul absolvenților.

84 afișări