CONCURSUL RAIONAL DE DESEN: ,,Confruntarea bullying-ului și cyberbulying-ului – drepturi respect și egalitate!”

14 ianuarie 2022

      În scopul promovării tinerilor talentați și pasionați de arta plastică, în cadrul Festivalului Raional al Tinerilor Activi, Ediţia a XII-a, ce s-a desfășurat la 11 decembrie 2021, în incinta Centrului de sprijinire a mediului de afaceri transfrontaliere: training, expoziţii şi simpozioane, loc pitoresc în pădurea Ruseştii Noi, administraţia raionului Ialoveni şi Centrul de sănătate prietenos tinerilor ,,Avante”, Ialoveni au desemnat și au premiat laureații Concursului raional de desen, cu genericul: „Confruntarea bullying-ului și cyberbullying-ului – drepturi, respect și egalitate!”. Peste 60 de tineri talentați din 15 localități ale raionului Ialoveni și-au etalat lucrările proprii și originale în cadrul evenimentului.

Scopul concursului de desen este creșterea gradului de conștientizare a adolescenților și a tinerilor din localitățile raionului Ialoveni despre prevenirea efectelor negative provocate de bullying și cyberbullying asupra sănătății mintale și a dezvoltării armonioase a tinerilor.

Menționăm că, în conformitate cu prevederile  regulamentului, în perioada 05 noiembrie – 08 decembrie 2021, concurenţii și-au expediat lucrările în format A4, pe care le-au realizat pentru concurs cu ajutorul mijloacelor: pictură în acuarelă, guașă, ulei, acrilic, creion. Fiecare lucrare, pe partea verso, va avea exprimat un mesaj sau o descrire succintă de maxim 100 de cuvinte, cu referire la genericul concursului de desen.

Prestanța deosebită a participanților cu aptitudini și inspirații artistice, antrenați plenar în procesul de creație, a fost analizată şi apreciată la justa valoare de o comisie de jurizare, conform următoarelor criterii: originalitate, creativitate, relevanța conținutului, creație proprie, respectarea tematicii concursului, a cerințelor și a termenului stabilit.

După ce au admirat imaginile cu valoare de simbol și după o amplă analiză, comisia specială de jurizare a desemnat laureaţii concursului, iar administraţia raionului Ialoveni le-a decernat diplome și premii.

Locul I: Gamarț Dina, elevă, clasa a IX-a, Liceul Teoretic Țipala, s-a învrednicit, după merit, de o diplomă de laureat în ramă și un premiu de 500 lei;

Locul I: Voloșin Anastasia, elevă, clasa a IX – a, Liceul Teoretic ,,Andrei Vartic”, or. Ialoveni, s-a învrednicit, după merit, de o diplomă de laureat în ramă și un premiu de 500 lei;

Locul II: Captari Valeria elevă, clasa a VIII – a, Liceul Teoretic ,,Andrei Vartic”, or. Ialoveni, s-a învrednicit, după merit, de o diplomă de laureat în ramă și un premiu de 400 lei;

Locul II: Cibotari Olga, elevă, clasa a VI-a, Liceul Teoretic ,,Petre Ștefănucă”, or. Ialoveni, s-a învrednicit, după merit, de o diplomă de laureat în ramă și un premiu de 400 lei;

Locul III: Dogot Alexandrina, elevă, clasa a VI-a, Liceul Teoretic ,,Petre Ștefănucă”, or. Ialoveni, s-a învrednicit, după merit, de o diplomă de laureat în ramă și un premiu de 300 lei;

Locul III: Guțanu Sorina, elevă, clasa a VIII – a, Liceul Teoretic ,,Andrei Vartic”, or. Ialoveni, s-a învrednicit, după merit, de o diplomă de laureat în ramă și un premiu de 300 lei.

De asemenea, Centrul de sănătate prietenos tinerilor ,,Avante”, Ialoveni a premiat laureații concursului de desen, cu câte un set de cărți și stick de memorie.

Administrația raionului Ialoveni le dorește multe succese notabile tinerilor pasionați de artele frumoase, care au transpus frumusețea şi expresivitatea desenelor pe care le-au realizat cu iscusință, în sufletul celor 70 de participanți la Festivalul Raional al Tinerilor Activi.

Concursul a fost organizat în contextul proiectului ,,Confruntarea bullying-ului și cyberbullying-ului – drepturi, respect și egalitate în rândul tinerilor !”, implementat de grupul de inițiativă civică ,,Youth Klinic Avante” Ialoveni, lider – Alexandrina Balanuța, mentor – Lilia Dunai, cu suportul Programului raional ,,Fondul pentru Tineri Ialoveni”, în Runda a XXIII – a de granturi mici.

Pentru conformitate,

Victor PLETOSU,

specialist principal în domeniul politicilor de tineret,

Aparatul Președintelui Raionului Ialoveni

123 afișări