Este în plină desfășurarea implementarea Proiectului transfrontalier ”Integrated Value Chain for Improvement on Labour Market” (IVAC)

13 decembrie 2021

Săptămâna trecută a fost finalizată acțiunea de distribuire a tehnicii de calcul achiziționată de Consiliul raional Ialoveni în cadrul Proiectului transfrontalier ”Integrated Value Chain for Improvement on Labour Market”, sau prescurtat – IVAC, finanțat de Uniunea Europeană prin Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

Acest proiect are menirea să îmbunătățească cooperarea între instituțiile de învățământ, ducând la o creștere a calității programelor de educație disponibile în zona eligibilă, precum și la îmbunătățirea accesibilității pentru educație și asigurarea competențelor corespunzătoare relevante pe piața muncii ale absolvenților. Consiliul raional Ialoveni are ca parteneri la implementarea Proiectului, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași și Fundația EDINFO la fel din Iași.

Pe lângă faptul că peste 150 de liceeni din raionul nostru beneficiază de cursurile de formare și consiliere personală pentru a dezvolta competențe antreprenoriale și dezvoltare ecologică, abilități de comunicare și leadership, dezvoltarea gândirii critice, în cadrul proiectului sunt prevăzute și dotarea celor 15 instituții de învățământ liceal din raion cu câte un set de tehnică de calcul format din o imprimantă multifuncțională și două calculatoare performante. Dotarea dată are scopul de a facilita accesul la elevilor la programele și instruirile prevăzute în cadrul Proiectului.

Elevii și cadrele didactice implicate în implementarea Proiectului IVAC și-au manifestat mulțumirea pentru faptul că au posibilitatea să beneficieze de asemenea instruiri ce permite dezvoltarea de abilități atât de necesare în selectarea unei profesii.

113 afișări