Primari și medicii din raion convocați în cadrul Săptămânii Imunizării împotriva Covid-19.

29 octombrie 2021

La nivel național, Ministerul Sănătății a decis organizarea și desfățurarea Săptămânii Imunizării împotriva Covid-19. În acest context, astăzi, 20 octombrie, Administrația raionului a decis organizarea unei ședințe cu primarii și medicii din raionul nostru pentru a stimula procesul de imunizare a cetățenilor.

La ședință au fost prezenți reprezentanții Ministerului Sănătății, doamna Svetlana Nicolaescu, reprezentantul guvernului în teritoriu, domnul Ion Ciumac.

Domnul președinte al raionului, Mihail Silistraru a moderat ședința de lucru invitând pe cei prezenți să contribuie la o discuție productivă pentru a identifica soluții care ar motiva cetățenii raionului să meargă să se imunizeze.

Invitat la ședință pentru a prezenta un raport cu privire la dinamica infectării cu Covid-19 a cetățenilor raionului Ialoveni a fost domnul medic epidimiolog, Anatol Vîrtosu. Domnul medic a adus la cunoștință faptul că raionul Ialoveni, la moment, se află în pragul de alertă portocaliu cu o medie de 150 infectări pe săptămână. Ce ține de imunizarea locuitorilor din raion, procesul este în stagnare, chiar dacă în primele luni de campanie a luat un ritm destul de accelerat. Este îngrijorător faptul că chiar dacă centrele noastre medicale dispun de aproape toate tipurile de vaccin, cetățenii ezită să se imunizeze.

Doamna Secretar de Stat a Ministrului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, a prezentat situația la nivel național și a punctat faptul că raionul Ialoveni este clasat sub nivelul mediei naționale la capitolul procentajului persoanelor imunizate.

Primarii prezenți au precizat princpalele probleme cu care se confruntă în localități, la care doamna Secretar de Stat a propus soluții.

În final, reprezentanții instituțiilor centrale au venit cu un apel către medici și edilii localităților din raion de a veni cu suportul lor în stimularea campaniei de imunizare împotriva infecției Covid-19.

În contextul celor discutate  a fost anunțat faptul că pe perioada zilelor de la sfârșitul acestei săptămâni centrele de vaccinare din teritoriul raionului vor activa în intervalul 8.00 – 15.00

129 afișări