De astăzi angajații Inspectoratului de Poliție Ialoveni pot fi mai eficienți datorită investițiilor europene

15 septembrie 2021

Inspectoratul de Poliție Ialoveni a primit astăzi 14 septembrie, în dotare 3 autospeciale operaționale pentru echipe de reacționare rapidă și 25 de seturi de echipament IT.

Achizițiile au fost realizate grație proiectului transfrontalier „Poduri pentru creșterea încrederii între poliție și cetățenii raionului Ialoveni și județului Iași”, cu finanțarea Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. În cadrul proiectului, aproape toți polițiștii din raion au beneficiat de instruiri moderate de colegii din România.

La eveniment au fost prezenți  Mihail SILISTRARU, președintele raionului Ialoveni, asistat de echipa de implementare a Proiectului, E.S. Daniel IONIȚĂ, Ambasadorul României în RM, ministrul afacerilor interne Ana REVENCO,  angajați ai IP Ialoveni și reprezentanți ai administrației publice locale.

Președintele raionului Ialoveni, Mihai SILISTRARU, a precizat că implementarea proiectului dat a avut ca scop principal instruirea și dotarea colaboratorilor Inspectoratului de poliție Ialoveni ca aceștea la rândul lor să poată oferi un serviciu la rapid și mai calitativ populației din raion.

La fel, s-a mai adus la cunoștință faptul că la moment Consiliul raional Ialoveni mai implementează un Proiect finanțat în cadrul aceluiași Program Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, Proiect ce are drept obiectiv îmbunătățirea cooperarii între instituțiile de învățământ de pe ambele maluri ale Prutului, pentru a crește a calitea programelor de educație și asigurarea competențelor corespunzătoare relevante pe piața muncii ale absolvenților.

108 afișări