Ședința Comisiei raionale extraordinare de sănătate publică Ialoveni din 21 mai 2021

21 mai 2021

Ca urmare  a analizei situației epidemiologice pe plan național și  constatările făcute în baza analizei situației epidimiologice  raionale privind  infecția cu Covid-19, Comisia raională extraordinară de sănătate publică Ialoveni  ia act de faptul că:

24 localități din raion se află sub COD VERDE de alertă epidimiologică:

Bardar, Cărbuna, Cigîrleni, Costești, Gangura, Misovca, Homuteanovca, Alexandrovca,  Hansca, Horești, Horodca, Malcoci, Piatra Albă, Molești, Nimoreni, Pojorani, Razeni, Rusestii Noi, Rusestii Vechi, Sociteni, Suruceni, Tipala, Baltati, Văratic

6 localități din raion se află sub COD GALBEN de alertă epidimiologică: Ialoveni, Dănceni, Puhoi, Zîmbreni, Ulmu, Văsieni

1 localitate – se află sub COD PORTOCALIU de alertă epidimiologică:

Mileștii Mici.

Morbiditatea pe perioada ultimelor 14 zile: 18 cazuri. Numărul de cazuri este în diminuare comparativ cu perioada anterioară.

In scopul reglementării măsurilor de prevenire  și control a infecției COVID-19 pe teritoriul raionului Ialoveni, Comisia raională extraordinară de sănătate publică Ialoveni  HOTĂRĂȘTE:

  1. Se ia act de prevederile Hotărârilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică și informația cu privire la situația epidimiologică din raion.
  2. Se ia act de decizia Comitetului Național de Coordonare a Imunizării

privind demarea etapei a treia de vaccinare  a populației și se pune în sarcina instituțiilor responsabile realizarea imunizării în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

  1. Se permite organizarea activităților culturale legate de Hramul localităților doar în localitățile care se află sub cod COD VERDE de alertă, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspîndirea COVID-19 și interzicerea strictă a tîrgurilor și dansurilor colective.
  2. Se stabilește ca careurile festive tradiționale cu ocazia încheierii anului de studii să fie organizate în aer liber, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspîndirea Covid-19 și cu respectarea următoarelor cerințe:
    • Pentru localitățile ce se află în COD VERDE – se organizează careuri festive pentru toate categoriile de elevi;
    • In localitățile cu COD GALBEN – careul festiv se organizează eșalonat pe diverse niveluri de învățămînt, după cum urmează:
  3. Clasele absolvente: 25 mai 2021
  4. Restul claselor – 31 mai 2021;
    • În localitățile care se află în COD PORTOCALIU – careurile festive se organizează doar pentru clasele absolvente.
  5. Activitățile organizate în învățămîntul preșcolar (Adio, Gradinița) – se petrec fără prezența părinților și cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspîndirea COVID-19.
  6. Activitatea întreprinderilor  din domeniul  HoReCa  se va desfășura cu extinderea Programului de lucru pînă la orele 2400 și cu respectarea tuturor măsurilor impuse prin Hotărirea nr. 30 din 05.05.2021 și a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspîndirea Covid-19.
  7. Încălcarea condițiilor și a măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta Hotărâre constituie un pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragerea la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.
  8. Prezenta hotărâre se aduce la cunoștință persoanelor și instituțiilor vizate și intră în vigoare la data semnării.
155 afișări