Promovarea imunizării împotriva Covid-19 discutată în cadrul unei ședințe la nivel de raion

20 mai 2021

Pentru a informa publicul larg despre importanța vaccinării împotriva infecției Covid-19, astăzi a fost desfășurată o ședință comună primarilor, șefilor Centrelor medicilor de familie și a serviciilor desconcentrate ale raionului Ialoveni, inclusiv reducerea morbidității și mortalității provocate de COVID-19 prin asigurarea și administrarea în timp util a vaccinurilor sigure și eficiente anti-COVID-19 populației.

Președintele raionului Ialoveni, domnul Mihail SILISTRARU, a salutat implicarea persoanelor prezente și a venit cu un mesaj de încurajare a procesului de vaccinare.

Informația cu privire la situația epidimiologică în raionul Ialoveni in contextul COVID-19  începând cu martie 2020, morbiditatea  înregistrată  in localitățile raionului pe parcursul ultimelor 14 zile a fost prezentată de domnul Vîrtosu Anatol, medic epidimiolog CSP Chisinau, circumscripția Ialoveni.

Despre beneficiile vaccinarii, statistica evenimentelor adverse post-vaccinare, contraindicațiile  medicale a vorbit doamna șef-adjunct IMSP CS Ialoven, Galina Vîrtosu.

Deoarece la întrunire au fost invitați principalii actori care au posibilitatea să influențeze lucrurile, au fost stabilite următoarele obiective de a fi atinse în următoarea perioadă:

  • Asigurarea aspectelor fundamentale legate de logistică, distribuție și administrare a vaccinurilor disponibile,
  • Comunicarea pentru creșterea gradului de acceptabilitate și conștientizare a populației despre importanța vaccinării anti-COVID-19.
  • Stabilirea procedurelor de imunizare în masă a cetățenilor în contextul  disponibilității progresive a dozelor de vaccin.

Discutare problemei imunizarii a fost benefică pentru cei prezenți deoarece s-au elucidat un șir de aspecte care până la moment erau cel puțin neclare.

104 afișări