Eroii de la Cernobîl comemorați astăzi la Ialoveni prin dezvelirea unui monument.

26 aprilie 2021

Astăzi administrația raionului Ialoveni în comun cu Primăria orașului a organizat un eveniment comemorativ în cinstea tinerilor care au fost mobilizați pentru lichidarea consecințelor avariei de la Centrala nucleară Cernobîl.

În cadrul ceremoniei a fost dezvelit proaspătul monument instalat în scuarul Primăriei cu ocazia aniversării a 35 de ani de la catastrofă, care a fost să devină cel mai grav accident din istoria nucleară civilă. Sfințirea monumentului a fost oficiată de un sobor de preoți din orașul Ialoveni.

În discursul său, președintele raionului, domnul Mihail SILISTRARU, a venit cu un cuvânt de mulțumire către veterani, pentru implicarea lor eroică, cu prețul sănătății proprii și a îndemnat pe cei prezenți să poarte mereu în memorie persoanele care din cauza aceste catastrofe și-au pierdut viața.

Peste 3 500 de cetăţeni cu vârsta între 17 și 40 de ani din Republica Moldova au fost mobilizați pentru lucrările de lichidare a consecinţelor avariei de la Cernobîl, în perioada 1986 – 1990. Astăzi mai avem în viață în jur de 2000 de persoane. Din raionul nostru în 1986 au participat 36 de rezerviști.

127 afișări