Situația epidemiologică – ședință de lucru a primarilor și șefilor centrelor de sănătate.

16 martie 2021

Astăzi Oficiul teritorial al Cancelariei de Stat împreună cu Administrația raionului a convocat primarii și șefii Centrelor de Sănătate din raion într-o ședință de lucru pentru a analiza nivelul de conlucrare dintre reprezentanții APL și serviciile desconcentrate din raion în lupta cu răspândirea virusului Covid-19.

Principalele probleme de pe ordinea de zi au fost examinarea situației în Centrele de Sănătate din localitățile raionului, în condițiile actuale când numărul de persoane infectate este în creștere și dificultățile cu care se confruntă medicii.

În cadrul ședinței a fost atrasă atenția asupra gradului scăzut de responsabilitate de care dau dovadă cetățenii noștri în respectarea măsurilor de protecție împotriva infectării cu virusul Covid-19. La fel s-a constatat necesitatea stabilirii unei conlucrări mai eficiente între principalele instituții responsabile de domeniul Sănătății Publice.

Domnul președinte Mihail SILISTRARU a solicitat ca informația cu privire la persoanele infectate, deținută de instituțiile medicale să fie transmisă atât primăriilor, cât și Inspectoratului de Poliție pentru a putea lua măsuri în limitarea răspândirii virusului Covid-19.

Șeful Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, domnul Veaceslav ANGHEL, a propus reactivarea Celulei de Criză raionale pentru a putea gestiona informația cu privire la infectările care au loc, cât și numărul de persoane care sunt tratate, inclusiv cu asigurarea accesului la informația dată a primarilor.

În final s-a convenit faptul că este necesară o conlucrare mai eficientă între instituțiile din teritoriu pentru a reuși să facem față pandemiei.

135 afișări