Întrunirea producătorilor de culturi cerealiere de grupa I și II din raionul Ialoveni

12 martie 2021

La 12 martie  2021, Direcția  Economie a Consiliului raional Ialoveni a organizat şi desfăşurat în sala mare de  ședințe, un seminar pentru producătorii de cereale din grupa I și II pe cu tema ,,Particularitățile de întreținere a culturilor cerealiere, porumb și floarea soarelui în condițiile anului 2020-2021”.

Vicepreședintele raionului, doamna Victoria Marian-Bogos  s-a adresat cu un mesaj de salut , în care a menționat importanța activității agenților economici din ramura fitotehniei în dezvoltarea socio-economică a raionului.

La seminarul dat au venit cu suport metodic şi practic important  doctor habilitat în științe agricole, domnul Vasile BOTNARI, referinduse la particularitățile de întreținere a culturilor cerealiere, porumb și floarea soarelui în condițiile anului 2020-2021, făcând o analiză practică a stării semănăturilor de câmp, preluate în niște mostre și dând sfaturi utile agricultorilor despre fertilizarea semănăturilor de câmp în primăvara anului curent.

Domnul Pantelimon BOROZAN, șef de laborator, doctor în științe agricole la Institutul de fitotehnie Porumbreni, a prezentat  și a demonstrat o gamă largă de hibrizi de porumb care sunt stocate la depozitul Institutului.

Ion CALMÎC, reprezentat al S.A. „Răuțel” responsabil pe raionul Ialoveni a prezentat mostre de soiuri de porumb și a dat sfaturi utile pentru evitarea procurării semințelor contrafăcute.

Reprezentatul firmei SRL „Agromotor”, domnul Marcel PLATON, a  efectuat o demonstrație video cu privire la comportamentul tehnicii și agregatelor agicole la efectuarea operațiunilor de prelucrare a solului ( arat, cultivat, nivelat, semănat, introducerea îngrășămintelor minerale și organice pentru utilizarea produselor de uz fitosanitar și altor lucrări agricole în câmp), prezentând tot odată și tehnica conservativă pentru prelucrarea solului (no-till și mini-till).

În timpul seminarului au fost respectate toate măsurile de protecție a infecției de coronavirus de tip nou.

116 afișări