Acțiuni de monitorizare și informare cu privire la respectarea măsurilor anti Covid-19

12 martie 2021

Săptămâna aceasta au demarat un șir de acțiuni cu scopul de a monitoriza nivelul în care cetățenii, dar și agenții economici din teritoriu raionului Ialoveni respectă masurile necesare pentru stoparea răspândirii infecției Covid-19. Paralel cu acțiunile de monitorizare, locuitorii sunt informați și atenționați despre pericolul ce ne paște din moment ce suntem expuși la infectarea cu virusul Sars-Cov-2.

În acest context, zilele acestea, în raion se desfășoară operațiunea de atenționare a transportatorilor de călători cu privire la obligativitatea respectării măsurilor de protecție contra infectării cu Covid-19.

Membrii Comisiei teritoriale pentru Sănătate Publică în colaborare cu reprezentanții primăriei or. Ialoveni și cu suportul Inspectoratului de Poliție Ialoveni au verificat mijloacele de transport de pasageri ce tranzitează orașul. În procesul de verificare s-a depistat faptul că în general, transportatorii respectă normele de protecție împotriva infectării cu Covid-19. Însă s-au depistat și cazuri când prevederile Hotărârilor Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică se încalcă în continuare. Printre neregulile întâlnite sunt depășirea numărului admis de pasageri în situație de pandemie și lipsa sau nefolosirea mijloaceor de protecție individuale.

Cei aflați la prima abatere au fost avertizați, însă persoanele iresponsabile care  nu se conformează și încalcă repetat legislația cu privire la stoparea răspândirii virusului Sars-Cov-2 au fost documentate și vor fi amendate.

Acțiunea dată este în plină desfășurare și va continua în următoarele săptămâni. În continuare vor fi organizate mai multe raiduri pentru verificare și monitorizare pe întreg teritoriul raionului.

Stimați cetățeni, aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră și a celor apropiați, nu vă expuneți riscului de infectare.

Viața are prioritate!

 

110 afișări