Oprește răspândirea Covid-19!

11 martie 2021

Stimați cetățeni!

În ultima perioadă situația epidemiologică din țară, dar și din raionul nostru, în special, s-a agravat simțitor. Numărul de infectări cu Covid-19 a crescut vertiginos, dar mai cu seamă s-a mărit numărul cazurilor grave. La nivel de republică nu mai sunt locuri în spitale pentru tratamentul pacienților afectați de virusul Covid-19, iar personalul medical este la limita puterilor.

Acum, mai mult ca oricând este necesară o mobilizare exemplară pentru a face față acestei pandemii. Nimeni și nimic nu poate să ne protejeze sănătatea sau chiar viața dacă nu o vom face noi, pentru noi înșine și pentru apropiații noștri. Iar neglijarea măsurilor epidemiologice poate duce la aprofundarea crizei, situație ce cu părere de rău va produce pierderi de vieți omenești.

Conform datelor prezentate de Centrul de Sănătate Ialoveni, în raionul nostru la data de 10 martie, avem următoarea situație:

  • numărul de persoane infectate cu Covid-19 – 5923,
  • numărul de persoane vindecate – 5143;
  • numărul de persoane decedate – 139;
  • numărul persoanelor activ – 641.

Este regretabilă nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției Sars-Cov-2, atât de către cetățeni, cât și de către agenții economici din teritoriu. Astfel, se atenționează că va fi examinată posibilitatea de a introduce măsuri mai drastice, inclusiv cu aplicarea de amenzi celor ce încalcă prevederile Hotărârilor Comisiei naționale pentru Sănătate Publică. Potrivit art. 76, alin.1 din Codul Contravențional, persoanele fizice care nu respectă măsurile de profilaxie și combatere a bolilor pandemice riscă o amendă de la 2 000 până la 5 000 lei, iar persoanele juridice – de la 10 000 până la 35 000 lei.

Administrația raionului îndeamnă cetățenii să nu-și pună în pericol sănătatea lor și a celor din jur și să respecte măsurile epidemiologice, evitând la maxim locurile aglomerate.

Mihail SILISTRARU
Președintele raionului Ialoveni

112 afișări