Ziua comemorării soldaților căzuți în Afganistan

15 februarie 2021

Stimați cetățeni!

Războiul care a fost dus de Uniunea Sovietică în Afganistan între anii 1979-1989 nu a fost un război al poporului nostru, a fost un conflict complet străin și pentru interese străine. Însă, cu părere de rău, la acest război au participat și foarte mulți concetățeni de ai noștri.

O statistică spune că aproape 13 mii de tineri de ai noștri au participat la războiul din Afganistan, au trecut prin încercări inemaginabile, si-au riscat viața și sănătatea, iar circa 300 din fiii acestui pământ nu s-au mai intors acasa.

Astăzi, cănd marcăm 32 de ani de la încetarea războiului, de Ziua comemorării soldaților căzuți în Afganistan, avem datoria să ne aducem aminte de acei tineri care nu s-au mai întors din război, de părinții lor, dar și de cetățenii noștri care au avut de suferit din urma conflictului, cei care poartă rănile fizice și cei care au sufletul distrus în urma pierderii camarazilor pe câmpul de luptă.

Această pierdere a fost și încă mai este una foarte grea pentru noi toți, ca societate, dar și mai cumplită pentru părinții și rudele acestor tineri nevinovați.

Cu siguranță, rănile acestei confruntări militare nu s-au vindecat încă și puțin ce putem face noi astăzi pentru tămădiurea lor.

Vreau să aducem mulțumiri veteranilor pentru devotament, curaj, jertfire și eroism manifestate în acest război și să le urăm în continuare multă sănătate, bunăstare și prosperitate alături de familiile lor, și să ne păzească bunul Dumnezeu de război.

137 afișări