Ședința Comisiei teritoriale extraordinare de Sănătate Publică din 14.01.2021

15 ianuarie 2021

La data de 14 ianuarie 2021 s-a desfășurat ședința Comisiei Extaordinare pentru Sănătate Publică a raionului Ialoveni. Principalele puncte de pe ordinea de zi au fost următoarele:

  • Audierea raportului prezentat de domnul V.Munteanu medic igienist, coordonator al CSP Chișinău (Ialoveni), din cadrul Agenției Naționale SP;
  • Revizuirea Hotărârilor Comisiei și aducerea lor în concordanță cu hotărârile Comisiei naționale extraordinare de Sănătate Publică aprobate în data de 13 ianuarie 2021.

S-a audiat raportul prezentat de către domnul V.Munteanu, cu privire la situația răspândirii infecției Covid-19 în teritoriul raionului Ialoveni. Conform celor relatate, numărul cazurilor de Covid-19 confirmate în raionul nostru este în medie de 30 persoane pe zi, ceea ce este în ușoară scădere față de ultima perioadă a anului trecut.

Doamna Daniela Nedelciuc, șefa Direcției Generale Educație a Consiliului raional, a prezentat informația cu privire la combaterea răspândirii infecției Covid-19 în instituțiile de învățământ. O situație mai critică avem în gimnaziul Misovca, unde 3 din cele 12 cadre didactice au fost confirmate cu virusul Covid-19. Comisia a decis ca situația să fie supravegheată iar în caz de necesitate, instituția va fi plasată în autoizolare.

Din partea Centrului Medicilor de Familie Ialoveni informația a fost prezentată de către doamna Galina Vîrtosu, medic-șef adjunct al instituției. Din cele relatate toate cadrele medicale sunt prezente la serviciu, iar volumul de lucru care stă în fața instituțiilor medicale este foarte mare. În următoarea perioadă va demara procesul de promovare a imunizării prin vaccinare, procedură care se va petrece în trei etape începând cu grupele cele mai expuse.

Din informația prezentată de domnul Dinu Șargu, la Spitalul raional situația este ținută sub control. După sărbători numărul bolnavilor internați cu Covid-19 se mărește și în curând toate paturile se vor ocupa.

Domnul Bulgăreanu Iurie, specialistul principal în domeniul sportului, a venit cu solicitarea către Comisie de a permite desfășurarea acțiunilor sportive planificate în Calendarul de activități în domeniu a Consiliului raional. Dumnealui s-a referit la punctul 10 din Hotărârea nr. 42 a CNSP din 13 ianuarie, care admite reluarea competițiilor sportive fără spectatori, organizate de către Federațiile Sportive Naționale, conform regulamentului aprobat. În urma argumentelor prezentate de domnul specialist, Comisia teritorială a aprobat organizarea și desfășurarea competițiilor sportive cu respectarea strictă a regulamentelor, inclusiv efectuarea termometriei și întocmirea listei epidimiologice a participanților.

Comisia își rezervă dreptul de a revizui hotărârea dată în dependență de evoluția răspândirii infecției Covid-19 în raionul nostru.

În urma discuțiilor Comisia a luat căteva decizii menționate în Hotărârea nr. 19 din 14.11.2021, se anexează.

330 afișări