Alți 13 beneficiari de apartamente sociale au semnat contractele de locațiune cu Consiliul raional Ialoveni.

9 decembrie 2020

În conformitate cu Decizia Consiliului raional Ialoveni nr. 6/1 din 03.12.2020, prin care s-a aprobat propunerea Comisiei raionale consultative pentru domeniul locuințelor sociale cu privire la beneficiarii de apartamente, astăzi au fost semnate contractele de locațiune cu alte 13 familii.

Printre beneficiarii ce au solicitat spațiu de locuit sunt persoane ce întrețin minori cu dezabilități, familii cu un singur părinte care cresc cel puțin doi copii minori, familii în care cel puțin unul dintre membri este angajat al unei instituții bugetare, un veteran de război și o persoană fără loc permanent de trai. Contractul de locațiune încheiat este pe o perioadă maximă de 5 ani și poate fi întrerupt în momentul cînd beneficiarii nu mai întrunesc condițiile inițiale în baza cărora li s-a acordat spațiu de locuit.

Domnul Petru CODREANU, juristul Consiliului, a informat chiriașii prezenți despre procedura ce trebuie de parcurs pentru a înregistra contractele de locațiune la Agenția Servicii Publice ca ulterior să poată încheia contracte individuale pentru livrarea energiei electrice, gazelor naturale și alte servicii.

Cu un mesaj de felicitare către beneficiarii a venit președintele rainului, domnul Mihail SILISTRARU, care în mod special a ținut să comunice parte din responsabilitățile și obligațiile noilor locatari pe perioada cît vor gestiona apartamentele.

Persoanele cărora li s-au artibuit locuințe sociale și-au manifestat bucuria și mulțumirea față de inițiativa Administației raionului de a asigura cu locuințe cetățenii ce se află în dificultate din diferite motive.

406 afișări