CONCURSUL TVC ,,CÂND ÎN LUME-I PANDEMIE, E MAI BINE-N SAT LA MINE !

11 noiembrie 2020

         În contextul gamei de manifestări prilejuite sărbătorilor ,,Ziua Naţională a Tineretului” și ,,Ziua Internațională a Studentului”, în scopul promovării tinerelor talente, la 07 noiembrie 2020, în sala de festivități a Casei de Cultură Horești s-a desfășurat Concursul TVC ,,Când în lume-i pandemie, e mai bine-n sat la mine !”. Acestă activitate inedită a fost organizată de Consiliul Local de Tineret Horești în parteneriat cu Primăria satului Horești, administrația raionului Ialoveni și echipa Programului raional ,,Fondul pentru Tineri Ialoveni”.

      Deși, genericul ne sugerează impactul situației pandemice asupra dezvoltării comunității, Concursul TVC s-a remarcat prin participarea activă a 3 echipe de tineri talentați, ageri şi dotaţi din consiliile locale de tineret:

  1. Echipa ,,Cătălanii”, c. Răzeni, căpitan – Igor Tamciuc;
  2. Echipa ,,Durdom papa”, c. Ruseștii Noi, căpitan – Daniel Ursachi;
  3. Echipa ,,Experții”, s. Horești, căpitan – Gabriela Gore.

În deschiderea oficială a evenimentului ne-a onorat cu un mesaj frumos de felicitare domnul Mihail SILISTRARU, Președintele raionului Ialoveni, care a apreciat înalt activismul, ingeniozitatea și energia tinerilor talentați, sugerându-le să se implice şi mai mult în astfel de proiecte culturale ce sporesc imaginea raionului Ialoveni.

Conform regulamentului, cele 3 echipe au fost antrenate într-o competiție accerbă, ce a cuprins 4 probe. În cadrul probei ,,Salutul” tinerii au avut oportunitatea de a-și etala talentele și valorile interpretând diverse creații artistice pentru a prezenta ingenios echipa și localitatea, cu imagini pe ecran. Proba ,,Înviorarea” a cuprins întrebări adresate echipelor despre Programul ,,Fondul pentru Tineri Ialoveni” ce-a împlinit 10 ani de activitate și a desfășurat 21 de granturi mici pentru tineri. La ,,Tema de acasă” participanții au jucat cu măiestrie actoricească scenete umoristice cu referire la genericul Concursului TVC ,,Când în lume-i pandemie, e mai bine-n sat la mine !”. A patra probă intitulată original ,,Creativitatea ecologică” a cuprins prezentarea de către fiecare echipă a 2 ținute vestimentare confecționate din materiale reciclabile.

Echipele concurente au întrunit criteriile: măiestria artistică, originalitatea, creativitatea, expresivitatea, cultura comunicării și aspectul estetic.

Prestanța scenică deosebită a echipelor participante a fost analizată şi apreciată la justa valoare de o comisie de jurizare, membrii căreia sunt:

  1. Distinsa doamnă profesor Galina TONU, vicepreședintele raionului Ialoveni, președintele juriului;
  2. Domnul Sergiu Gurău, director executiv, Asociația Obștească ,,Eco-Răzeni”;
  3. Distinsa doamnă Alexandrina Pânzaru, Șefa Bibliotecii Publice Zâmbreni.

Comisia de jurizare a totalizat rezultatele celor 3 echipe participante în cadrul celor 4 probe și a desemnat laureații Concursului TVC ,,Când în lume-i pandemie, e mai bine-n sat la mine !”.

LOCUL I

  1. Echipa ,,Cătălanii”, c. Răzeni, căpitan – Igor Tamciuc, care a primit trofeul excelenței artistice și diplomă de laureat din partea Primăriei Horești și un premiu în valoare de 1 000 lei din partea administrației raionului Ialoveni;

LOCUL II

  1. Echipa ,,Durdom papa”, c. Ruseștii Noi, căpitan – Daniel Ursachi, care a primit trofeu și diplomă de laureat din partea Primăriei Horești și un premiu în valoare de 800 lei din partea administrației raionului Ialoveni;

LOCUL III

  1. Echipa ,,Experții”, s. Horești, căpitan – Gabriela Gore, care a primit trofeu și diplomă de laureat din partea Primăriei Horești și un premiu în valoare de 600 lei din partea administrației raionului Ialoveni.

Tinerilor activi și talentați le dorim mult succes !

Pentru conformitate,

Victor Pletosu,
specialist principal în domeniul politicilor de tineret,
Aparatul Președintelui Raionului Ialoveni

382 afișări