Vizita în teritoriu a Direcției Economie cu specialiștii ai serviciului agricultură

10 noiembrie 2020

La data de 10 noiembrie 2020 specialiștii serviciului agricultură din cadrul Direcției Economie, împreună cu doamna Natalia Draguțan, șef al direcției, au inițiat întâlniri cu autoritățile administrației publice locale de nivelul I și agricultorii din raion. Scopul acestor acțiuni este de a oferi suport informațional locuitorilor din raion care doresc să inițieze o afacere în domeniul agricol.

Totodata, au fost colectate informațiile privind prelucrarea și depozitarea culturilor cerealiere și starea plantațiilor pomicole.

Au  avut loc întâlniri cu lideri din agricultură ca SRL “Vatra Răzășească”, din comuna Răzeni, conducător Cotorobai Nicolae, ce prelucrează 500 ha și deține un frigider pentru păstrarea producției agricole cu o capacitate de 800 t, și cu reprezentanții G.Ț. “Domenti Nicolae”, s.Cărbuna, unde la fel au vizitat instalația frigorifică de depozitare cu o capacitate de 300 t, această gospodărie la fel deține și prelucrează 50 ha de teren agricol.

Aceaste vizite și întâlniri cu agenții economici din agricultură se întreprind în cadrul programului stabilit de Planului Strategic de dezvoltare a Raionului Ialoveni în domeniul agriculturii și a avut drept scop înclusiv identificarea problemelor cu care se confruntă în activitatea lor de zi cu zi.

131 afișări