INTERVIURILE CU APLICANŢII LA RUNDA A II – A DE GRANTURI PENTRU TINERII ANTREPRENORI

23 octombrie 2020

Programului ,,Fondul de susținere a antreprenoriatului pentru tineri Ialoveni” a încheiat la 15 octombrie 2020 procesul de recepţionare a solicitărilor de finanţare din cadrul Concursului planurilor de afaceri pentru tinerii din localitățile raionului Ialoveni, Ediția a II – a.

Joi, 22 octombrie 2020, în sala mare de ședințe a Consiliului Raional Ialoveni s-au desfășurat interviurile de clarificare cu cele 5 echipe aplicante.

La această rundă au fost depuse 5 planuri de afaceri prin care se solicită suport financiar în valoare totală de 150 mii lei (suma nu include alte surse de finanţare identificate de echipele de tineri).

La evenemiment ne-a onorat cu prezența sa domnul Mihail Silistraru, Președintele raionului Ialoveni, care a subliniat că are încredere în tinerii antreprenori și le va acorda suportul necesar din partea administrației raionului.

Participanţii la interviu și-au structurat comunicarea de 7 minute, având ca suport prezentări PowerPoint, cu următoarea structură: viziune și misiune socială, valoarea propusă, analiza SWOT a afacerii, planul de dezvoltare și resursele cheie.

Astfel, tinerii au manifestat idei noi de afaceri sociale pentru a contribui la schimbarea pozitivă a situației social-economice în comunităţile noastre. Partenerii programului s-au convins, încă o dată, că creştem, împreună, o nouă generaţie de lideri veritabili !

Lista planurilor de afaceri depuse la concursul din cadrul Rundei a II-a de granturi pentru tinerii antreprenori, în perioada 20 septembrie – 15 octombrie 2020.

  1. Nicolae Dogot și Denis Avram din s. Horești, au prezentat planul de afaceri ,,Energia naturii”, ce cuprinde ideea cultivării pomușoarelor: mure, zmeură, coacăză și comercializarea lor;
  2. Mariana Șeremet și Maxim Visileac din s. Cigîrleni, au prezentat planul de afaceri ,,Fructalint”, ce cuprinde ideea folosirii energiei soarelui pentru deshidratarea fructelor produse local și comercializarea lor;
  3. Igor Tamciuc și Dan Damaschin din c. Răzeni, au prezentat planul de afaceri ,,RaBio”, ce cuprinde ideea înființării unei miniferme de creștere a iepurilor;
  4. Tatiana Seul și Ala Grosu din or. Ialoveni, au prezentat planul de afaceri ,,Po_DAR_ok”, ce cuprinde ideea înființării unei magazin de decor tematic și personalizat pentru desfășurarea diferitor evenimente;
  5. Mellissa Dulgheru și Cristina Voloc din c. Ruseștii Noi au prezentat planul de afaceri ,,Power Fitness”, ce cuprinde ideea dotării cu aparate multifuncționale a sălii de sport din localitate pentru diversificarea gamei de servicii oferite clienților.

Membrii comisiei de concurs pentru evaluarea planurilor de afaceri sunt:

  1. Sergiu Gurău, director executiv, A. O. ,,Eco-Răzeni”;
  2. Maria Levinte, consilier raional în Consiliul Raional Ialoveni;
  3. Tatiana Arcan, expert, Compania de consultanță în afaceri ,,Business Development Capital”;
  4. Tatiana Lupașcu, expert, Compania de consultanță în afaceri ,,Business Development Capital”;
  5. Anastasia Fuștei, membru în echipa Programului raional ,,Fondul pentru Tineri Ialoveni”.

Certificatele de grant vor fi înmânate finaliștilor Concursului planurilor de afaceri, Ediția a II-a în cadrul Forumului Raional al Tinerilor Antreprenori, ce se va desfășura la 12 noiembrie 2020, Centrul de sprijinire a mediului de afaceri transfrontaliere: training, expoziții și simpozioane, loc pitoresc în Pădurea Ruseștii Noi.

Tinerilor activi le mulţumim pentru interesul manifestat pentru programul de granturi şi le dorim mult succes !

Din august 2018, în raionul Ialoveni se implementează Programul „Fondul de susținere a antreprenoriatului pentru tineri Ialoveni”, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene, program administrat de Asociația Obștească “Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul raional Ialoveni.

Pentru conformitate,

                                                                   Victor PLETOSU,

                                            specialist principal în domeniul politicilor de tineret,

                                                   Aparatul Președintelui Raionului Ialoveni

 

267 afișări