Ședința extraordinară a Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Ialoveni

19 octombrie 2020

Astăzi în data de 16 octombrie 2020, a avut loc Ședința extraordinară a Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Ialoveni. În ordinea de zi a ședinței a fost inclusă examinarea demersurilor a 4 primării din raion, Zîmbreni, Ialoveni, Țîpala și Bardar, cu privire la solicitarea de suport pentru diminuarea daunelor produse de ploile abundente care s-au abătut asupra raionului în noapte de 7 spre 8 octombrie.

Comisia a examinat fiecare dosar în parte și a espus prin vot aprobarea de a transmite către Comisia națională pentru Situații Excepționale demersurile primăriilor susmenționate. Din cele analizate, s-a stabilit că dosarele a trei primării sunt complete și conțin toate actele în regulă. Ce ține de demersul primăriei Bardar, se constată lipsa devizului de cheltuieli, parte importantă a dosarului. Comisia a acordat termen primarului localității Bardar pentru completarea dosarului, în caz contrar demersul va fi respins.

Președintele Comisiei raionale pentru SE, domnul Mihal SILISTRARU, a adus la cunoștință celor prezenți faptul că fiecare primărie a primit un ghid cu regulamentul cu pașii preciși ce trebuie de parcurs pentru a completa și depune un demers de recuperare a pagubelor în urma calamităților naturale.

Domnul Ștefan Caunov, directorul SA ”Drumuri Ialoveni” a înștiințat membrii Comisiei și primarii prezenți că în urma depunerii dosarului către Comisia națională pentru SE, un grup de lucru format din specialiști ai Ministerului Economiei și Infrastructurii va verifica volumele și devizele înaintate.

237 afișări