Consiliul raional Ialoveni împreună cu producătorii agricoli la Expoziția – Târg Internațională Specializată „FARMER” și ,,Moldagrotech”, ediția a XXIII-a

15 octombrie 2020

La data de 14 octombrie 2020, Consiliul raional Ialoveni a participat la inaugurarea ediției a XXIII-a, a Expoziţiei-Tîrg Internaţionale Specializate de maşini, echipament şi tehnologii pentru complexul agroindustrial „Moldagrotech”  și ,,Farmer – 2020”.

Ediția curentă este organizată în paralel cu Expoziția Internațională Specializată ”Moldagroteh” și concomitent cu ”Iarmarocul de Produse Agricole ,,TOAMNA de AUR” care se  v-a desfăşura pînă la data de 17octombrie curent, la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din satul Pașcani, raionul Criuleni unde vor reuniți peste 50 de companii din Republica Moldova, România și Ucraina.

Tematica Expoziției include: -tehnică agricolă pentru gospodării mici de fermieri; -inventar agricol, -horticol, -ambalaje, – sere, -zootehnie, -veterinărie, -nutrețuri, -premixuri, -antreprenoriat rural, -finanțări și asigurări în sectorul agrar, -semințe, -răsaduri, -puieți, -tehnologii de cultivare intensivă a culturilor agricole, a animalelor și păsărilor, -produse pentru zootehnie.

La această ediție raionul Ialoveni este reprezentat de agenții economici: GŢ „SAVA MIHAI”, s. Costeşti, produce și realizează vinuri de desert; SRL,,Select Flor”, s. Costești, realizează un spectru larg de seminţe de legume şi flori decorative, SRL ,,Rifero” s. Văsieni, produce și realizează fructe uscate în ciocolată, SC ,,Ciumașu&Co”, usucă și ambalează fructe.

În cadrul expoziţiei sunt organizate prezentări, seminare, mese rotunde pentru a se oferi noi oportunităţi de colaborare pentru agenţii economici  cu parteneri din ţară şi străinătate, ceea ce înseamnă posibilitatea de extindere a contractelor între producătorii şi utilizatorii de tehnică, echipament agricol, utilaj pentru industria prelucrătoare, produse fitosanitare, fertilizanţi, material săditor şi semincier.

Scopul principal al evenimentului este de a demonstra cele mai noi realizări în ramură, tendinţele de dezvoltare a tehnicii şi a echipamentului agricol.

254 afișări