Lucrările Comisiei raionale consultative pentru domeniul locuințelor și modul de atribuire a locuințelor sociale.

24 septembrie 2020

Astăzi, 24.09.2020 s-a întrunit Comisia raională consultativă pentru domeniul locuințelor și modul de atribuire a locuințelor sociale. La ședință au fost invitați cetățenii care au depus cereri pentru a primi în locațiune apartamente sociale, proprietate a Consiliului Raional.

Secretarul Comisiei, D-nul Petru Codreanu, a adus la cunoștință faptul că până la moment au fost depuse 22 de cereri de la persoane și familii ce locuiesc și activează în raionul Ialoveni, respectiv repartizarea solicitanților pe categorii în conformitate cu regulamentul aprobat de Consiliul raional.

Comisia a examinat cererile depuse și a explicat celor prezenți etapele ce trebuie parcurse până la primirea în locațiune a locuințelor sociale. La prima etapă se colectează cererile, se examinează și se repartizează pe categorii și doar în cazul când dosarul este eligibil se propune spre aprobare la ședința Consiliului raional Ialoveni. După aprobarea dosarului se pregătește și se încheie contractul de locațiune în conformitate cu legislația din acest domeniu.

Contractul de locațiune se va încheia pe o perioadă de 5 ani, perioadă în care locatarii vor depune maxim efort pentru a depăși situația dificilă în care se află la momentul depunerii cererii.

Persoana sau familia care va beneficia de locuința socială va trebui să achite pe lângă plata pentru locațiune toate serviciile comunale și cheltuielile aferente apartamentului dat.

252 afișări