INVITAŢIE LA FORUMUL REŢELEI CONSILIILOR LOCALE DE TINERET DIN RAIONUL IALOVENI

18 august 2020

Administraţia raionului Ialoveni în parteneriat cu Consiliul Raional de Tineret Ialoveni invită câte 2 membri activi din cele 20 de consilii locale de tineret, pentru a participa la Forumul Reţelei Consiliilor Locale de Tineret din Raionul Ialoveni, ce se va desfăşura sâmbătă, 22 august 2020, orele 10:00 – 15:00, Centrul de Sprijinire a Mediului de Afaceri Transfrontaliere: Training, Expoziţii şi Simpozioane, loc pitoresc în Pădurea Ruseştii Noi, raionul Ialoveni.

Evenimentul este organizat de administrația raionului Ialoveni, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova, A. O. ,,Reţeaua Naţională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova” și Consiliul Raional de Tineret Ialoveni.

 În deschiderea oficială a festivităţii ne vor onora cu prezența partenerii pentru dezvoltarea politicilor de tineret.

Agenda forumului cuprinde desfăşurarea atelierelor de lucru:

  1. Atelierul I ,,Educație și formare: voluntariat, timp liber, agrement”;
  2. Atelierul II ,,Educație pentru sănătate. Comportament deviant”;
  3. Atelierul III ,,Tinerii și angajarea în câmpul muncii”;
  4. Atelierul IV ,,Participarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor la nivel local”.

Scopul forumului este prezentarea rezultatelor sondajului sociologic privind necesităţile tinerilor din localităţile raionului, prioritizarea problemelor, generarea soluţiilor, dar şi prezentarea rezoluției forumului, alcătuită din totalizarea rezultatelor și a concluziilor formulate în atelierele de lucru.

Enumerăm aspectele importante pentru participanţi:

  1. Deplasarea participanţilor cu microbuzul de la Consiliul Raional Ialoveni pînă la Centrul de Sprijinire a Mediului de Afaceri Transfrontaliere va fi între orele 09:00 – 10:00 şi retur – 15:00;
  2. Toți participanții la eveniment se vor prezenta cu un act de identitate în original (este nevoie de IDNP-ul persoanelor pentru a întocmi fișa epidemiologică);
  3. La eveniment participă doar câte 2 membri activi din cele 20 de consilii locale de tineret;
  4. Participanții la eveniment vor purta măști de protecție și vor respecta distanța fizică de cel puțin 1 m între persoane.

Participanţii vor beneficia de certificate, materiale, pauză de prânz şi de cafea, precum și de transport.

Contacte: Alina Luchița, preşedintele Consiliului Raional de Tineret Ialoveni, 078382932; Pletosu Victor, specialist principal în domeniul politicilor de tineret, 068230922.

363 afișări