Ședința extraordinară a Comisiei raionale pentru Situații Excepționale din 17 iulie 2020.

17 iulie 2020

La data de 17.07.2020 a fost convocată ședința extraărdinară a Comisiei pentru Situații Excepționale Ialoveni (CSE), cu următoarele subiecte pe ordinea de zi:

  1. Informația despre evoluția infecției COVID-19 în teritoriul raionului la moment.

Raportor: V. Munteanu,  medic igienist, coordonator al CSP Chișinău (Ialoveni), din cadrul Agenției Naționale SP, membru CSE.

  1. Informația despre adresările de solicitare a ajutorului financiar a primăriilor Ialoveni, Costești, Gangura, Mileștii Mici, Zâmbreni, pentru finalizarea lichidării daunelor în rezultatul ploii torențiale, pe alocuri însoțită de grindină, din seara de  5, 7 iulie curent.

Raportor I. Bordea, secretar  CSE.

Comisia a emis următoarele decizii:

  1. Se ia act de informația prezentată referitor la evoluția infecției COVID-19 în teritoriul raionului la moment și de informația referitoare la solicitările de acordare de ajutor financiar primăriilor și producătorilor agricoli.
  2. De atenționat instituțiile medicale referitor la respectarea regulilor de înregistrare a persoanelor infectate, contactate, puse în carantină și monitorizate, la perfectarea și prezentarea informației corecte la acest compartiment.
  3. De verificat respectarea cerințelor Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică a Republicii Moldova în activitatea bazinelor acvatice de înot și în transportul public, în condițiile Stării de Urgență.
  4. Comisia pentru Situații Excepționale Ialoveni în rezultatul votului unanim, în conformitate cu punctul 6 a Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr. 1076 din 16 noiembrie 2016 v-a adresa Către Comisia pentru Situații Excepționale al Republicii Moldova, pentru fiecare primărie în parte, inclusiv și pentru Consiliul Raional, demers de solicitare a ajutorului financiar pentru finalizarea reabilitării drumurilor deteriorate în localități și alocarea de mijloace financiare pentru acoperirea daunelor suportate de către producătorii agricoli în rezultatul calamităților naturale.
  5. În conformitate cu planul de lucru al CSE, grupul de lucru al Comisiei, la fața locului va examina starea digurilor a lacurilor de acumulare a apelor pluviale în vederea prevenirii situațiilor de inundație. Totodată va aduce la cunoștința proprietarilor de lacuri, datoria de a întreprinde măsurile de prevenire a cazurilor de înec.

Procesul verbal al Ședinței se anexează.

187 afișări