Ședința extraordinară a Comisiei raionale pentru Situații Excepționale

6 iulie 2020

La data de  29 iunie, a fost convocată Ședința extraordinară a Comisiei raionale pentru Situații Excepționale, cu două subiecte pe ordinea de zi:

  1. Examinarea solicitărilor cu privire la înlăturarea consecințelor cauzate de ploile abundente din luna iunie, curent, parvenite de la 6 primării din raion;
  2. Examinarea dosarului pregătit de Comisia raională pentru Situații Excepționale cu privire la starea de urgență în agricultură cauzată de seceta îndelungată care a durat din august 2019 până în mai 2020, dar și înghețurile din iarna și primăvara anului 2020.

La primul subiect, domnul secretar al comisiei a adus la cunoștință celor prezenți despre starea dosarelor recepționate de la cele 6 primării și anume: or. Ialoveni, com. Țipala, s. Costești, s. Pojorăni, s. Hansca, s. Horăști. S-a specificat despre faptul că unele dosare nu sunt complete și necesită acte suplimentare pentru a fi eligibile spre despăgubire.

La subiectul doi, vicepreședintele raionului, doamna, Victoria Marian-Bogos, a prezentat informația despre starea dosarului ce urmează a fi înaintat la Ministerul AgriculturiiDezvoltării Regionale și Mediului pentru ca agricultorii din raion să poată primi despăgubiri pentru daunele provocate de secetă și înghețuri.

Toți membrii Comisiei au fost de acord ca aceste două dosare o dată ce vor fi pregătite să fie depuse la structurile ierarhic superioare conform regulamentelor în vigoare.

120 afișări