Proiectul Arădeni pentru Ialoveni – 2020

5 iunie 2020

Astăzi,  într-o atmosferă festivă a avut loc transmiterea lotului de materiale de protecție împotriva răspândirii infecției Covid-19 donate de delegația din județul Arad, România.

La ceremonia de transmitere în calitate de donatori au participat, reprezentanții Consiliului județean Arad, împreună cu un grup de antreprenori din județ care au contribuit la achiziționarea bunurulor donate, administrația Consiliului raional Ialoveni, Excelența Sa, Ambasadorul României la Chișinău, domnul Daniel Ioniță, conducătorii Centrului de Sănătate Ialoveni, Spitalului raional, Inspectoratului de Poliție și primari ai localităților din raion.

Domnul Mihail Silistraru, președintele raionului Ialoveni a ținut să aducă la cunoștința celor prezenți faptul că dea lungul timpului România a avut o atenție deosebită față de raionul nostru și cu suportul consiliilor județene înfrățite și a Guvernului de la București au fost realizate numeroase obiective pentru cetățenii din raion.

Domnul Daniel Trifan, consilier județean de Arad, a adus la cunăștință că lotul de produse aduse la Ialoveni  în cadrul Proiectului Arădeni pentru Ialoveni – 2020 este în totalitate completat din donații ale agenților economici și persoanelor fizice fără contribuția autorităților locale și că pentru dumnealui este o onoare să poată contribui la stoparea răspândirii virusului în raionul nostru.

Excelența Sa, Ambasadorul României la Chișinău, domnul Daniel Ioniță prin discursul său a exprimat următoarele: ”…particip cu mare plăcere la acest eveniment de suflet și este unul din multiplele gesturi pe care România le face cu generozitate și total dezinteresat pentru cetățenii Republicii Moldova. Recent la 27 aprilie am aniversat 10 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Susținerea Parcursului European al Republicii Moldova, care parteneriat are în esență două componente, pe de o parte susținem fără nici un fel de rezerve și vă încurajăm să rămâneți pe catea reformelor democratice, pe de altă parte susținem, de asemenea, cu generozitate și de fiecare dată când putem, de la suflet la suflet, proiectele destinate cetățenilor Republicii Moldova…”. În final a ținut să mulțumească conducerii raionului pentru modul în care a fost organizat evenimentul.

Din lotul donat de delegația din Arad fac parte:

  • Viziere tip 1 – 300 bucăți;
  • Viziere tip 2 – 300 bucăți;
  • Măști de protecție – 3000 bucăți;
  • Dizinfectant suprafețe diverse – 101 litri;
  • Dizinfectant mîini – 50 litri;
  • Cărți și biletristică – 300 bucăți.

Bunurile recepționate vor fi distribuite în așa fel pentru a ajunge la angajații instituțiilor publice ce stau în prima linie în lupta cu noul Covid-19 precum, Centrele de Sănătate din raion, Spitalului Raional Ialoveni, Inspectoratul de poliție Ialoveni, iar lotul de carte v-a agunge la una din bibliotecile din raion.

125 afișări