DOFM Ialoveni – şedinţa ordinară a Consiliului tripartit

30 septembrie 2019

        Miercuri, 25 septembrie curent, s-a desfăşurat şedinţa ordinară a Consiliului tripartit pe lângă Direcția Ocuparea Forţei de Muncă Ialoveni.  În ordinea de zi au figurat două chestiuni.

Prima: Informaţia privind activitatea DOFM Ialoveni, în interacţiune cu angajatorii, pentru identificarea locurilor vacante de muncă. Raportor: Petru Codreanu, şef DOFM Ialoveni.

A doua: Informaţia cu privire la activitatea DOFM Ialoveni în implementarea acţiunilor Strategiei raionale Ialoveni de incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi în perioada anilor 2016 – 2021 şi Planului DOFM Ialoveni de acţiuni pentru perioada anului 2019 privind persoanele cu dizabilităţi. Raportor: Silvia Staver, specialist principal DOFM Ialoveni.

Consiliul tripartit s-a desfășurat conform Regulamentului aprobat, ședința a aprobat cele două subiecte examinate pe ordinea de zi.

De asemenea, în urma discuţiilor au fost înaintate patru propuneri de îmbunătăţire a situaţiei în domeniul ocupării forţei de muncă, după cum urmează:

  • în lipsa unei staţii de autobuze în centrul raional, fiind problematică deplasarea specialiştilor DOFM Ialoveni pentru vizite la angajatori, de solicitat de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă distribuirea unui automobil de serviciu;
  • în lipsa unei posibilităţi financiare de a posta anunţuri în mass-media, de solicitat de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă să prevadă în bugetul pentru anul 2020 alocarea de finanţe în acest scop;
  • Guvernul Republicii Moldova să găsească soluţii pentru aprovizionarea localităţilor cu autobuze moderne, înzestrate cu trei uşi pentru comoditatea urcării şi coborârii din transport a cărucioarelor persoanelor cu dizabilităţi, dar şi a altor persoane cu nevoi speciale;
  • Adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a Legii privind înfiinţarea întreprinderilor sociale de antrenare în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilităţi.

Consiliul tripartit este format din reprezentanți ai autorității publice locale, ai organizațiilor sindicale și patronale la nivel teritorial, agenților economici, organizațiilor și instituțiilor. După acest criteriu, Consiliul tripartit pe lângă Direcția Ocuparea Forţei de Muncă Ialoveni este alcătuit după cum urmează:

Nicolae Mereacre – secretarul Consiliului raional Ialoveni,

Miroliubov Nina – preşedinte al comitetului raional al sindicatului lucrătorilor din învăţământ,

Claudia Vutcariova – trezorier al comitetului raional al sindicatului angajaților din serviciul public,

Svetlana Nedova – șefa secției resurse umane ”Sandriliona” SA, întreprindere de producere a înghețatei cu activitate economică și pondere mare pe piața muncii teritoriale,

Petru Codreanu – șef DOFM Ialoveni.

135 afișări