Viticultorii din raionul Ialoveni la “Festivalul național al strugurelui”

28 august 2019

 La data de 25 august 2019, în or. Cimișlia, a avut loc cea de-a VII-a ediție a „Festivalului național al strugurelui”. În cadrul acestui eveniment au participat peste 40 de producători și exportatori de struguri de masă din 10 raioane ale republicii, savanți în domeniu, producători de tehnică agricolă, utilaje și ambalaje pentru procesarea strugurilor,  producători de material săditor, meșteri populari, dar și oaspeți de peste hotare.

Sectorul vitivinicol din raionul Ialoveni a fost reprezentat cu succes de către 14 producători din diferite localități, cea mai impunătoare prezență comparativ cu alte raioane.

În cadrul acestui eveniment, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a desemnat următorii agenți economici din raionul Ialoveni:

SRL,,FRUCTMER”, conducător Mereacre Ina din s.Zîmbreni, cu Diploma de onoare la categoria ,,Cel mai bun producător de struguri pentru masă”;

BIVOL ANA, conducător al SRL,,SELENA BIVOL”, s. Costești cu Diploma de onoare ,,Cel mai tînăr producător de struguri de masă”;

SRL,,FRUCTBIOIMPEX”, conducător Mereacre Victor, s.Costești cu diploma de onoare ,,Celui mai bun exportator de struguri pentru masa”.

Din partea Asociației producătorilor și exportatorilor de struguri din Moldova GȚ ,,Postica Nicolae Iustin” din s. Costești a fost menționată cu Diplomă de onoare “Pentru rezultate considerabile în implementarea tehnologiilor avansate și soiurilor noi în sectorul viticol și participare activ la toate edițiile ale festivalului național al strugurilor”.

În cadrul festivalului au fost organizate diverse concursuri, la care producătorii din Ialoveni au fost menționați cu diplome de învingători:

  • „Cea mai bună prezentare a producătorilor” – diploma de gradul I – GȚ ,,Postica Nicolae Iustin, care a prezentat 20 feluri de soiuri de struguri de masă într-un aranjament original;
  • „Cel mai delicios strugure” – locul I – GȚ,,Postica Nicolae Iustin”

locul II- GȚ”Mereacre Nicolae”

locul III –GȚ,,Savva Serghei”

  • “Strugurele gigant” – locul II – GȚ ,,Postica Nicolae Iustin” cu soiul ,,Rezomat” de 2,585kg.

Deasemenea, au primit Diplome pentru  participare activă  Timofei Pogor, Ion Mereacre, Tudor Jumir, Petru Stratulat, Ștefan Meșină, Maria Vidrașco ș.a.

În cadrul festivalului au fost organizate degustări publice, comercializarea strugurilor, a fructelor și legumelor, un târg gustos al produselor culinare și  a produselor de artizanat,  precum și un  program cultural-artistic.

 

204 afișări