,,Gala Laureaților”, ediția 2019

29 mai 2019

Cei mai erudiți 50 elevi bursieri, 180 elevi, laureați ai Olimpiadelor raionale la disciplinele școlare, 19 laureați ai Olimpiadelor republicane și profesorii acestora au fost premiați astăzi, 29 mai 2019, la ,,Gala Laureaților”, ediția 2019, organizat de Direcția Generală Educație Ialoveni în colaborare cu Consiliul Raional Ialoveni.

Domnul Ghenadie Sajin, președintele raionului Ialoveni, prezent la eveniment, a apreciat succesele obținute de către elevi și profesori, menționând că, domeniul Educației este o prioritate pentru conducerea raionului și va susține și în continuare acest domeniu.

La această festivitate, ne-a onorat cu prezență Doamna Monica Babuc, ministru al Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, care a felicitat elevii sârguincioși și talentați, care au obținut rezultate deosebite la olimpiade și concursuri, menționând, că în spatele acestora, stau profesorii care, cu multă măiestrie și răbdare, reușesc să le insufle dragostea de învățătură și dorința de performanță.

Pentru responsabilitate și profesionalism, doamna ministru a înmânat diplome de onoare din partea MECC cadrelor didactice: Catan Svetlana, Chiruța Tatiana, Vrabii Ala, Meriacre Maria, Dudnicenco Ion.

De asemenea, cu mesaje de felicitate au fost alături de olimpicii raionului și șeful Oficiului Teritorial Ialoveni al Cancelariei de Stat Doamna Daniela Nedelciuc, vicepreședinții raionului: Lilian Carmanu, Oleg Mereacre, Victor Istratiev și nu în ultimul rând șefa Direcției Generale Educație, Galina Nița.

Evenimentul a avut drept scop stimularea și valorificarea potențialului elevilor și profesorilor cu performanțe la nivel de raion, susținerea și motivarea acestora pentru creșterea profesională.

În cadrul evenimentului au fost desemnați și învingătorii Concursului raional ,,Pedagogul anului”, ediția 2019. Astfel, Aliona Bardă, profesor de Educație civică, LT ,,M. Bârcă” Mileștii Mici a devenit câștigătoare la categoria ,,Profesor”, Liuba Serițeanu, LT ,,Ion Pelivan” Rezeni a devenit câștigătoare la categoria ,,Învățător” și Aurelia Muntean, Grădinița de copii ,,Regina Maria” Ialoveni – la categoria ,,Educator”.

Domnul Lilian Carmanu, vicepreședinte al raionului a înmânat diplome de gratitudine a Consiliului raional pentru organizarea și desfășurarea olimpiadelor școlare la etapa raională specialiștilor din cadrul DGE Ialoveni.

Atmosfera de sărbătoare a fost susținută de programul artistic al elevilor bursieri ai Școlii de Arte din Ialoveni și orchestra ,,Mugurașii”.

133 afișări