Mesajul președintelui raionului cu prilejul Zilei comemorării victimelor catastrofei de la Centrala Atomoelectrică de la Cernobîl

26 aprilie 2019

Stimaţi concetăţeni, ziua de 26 aprilie, ne amintim de o perioadă grea care a marcat omenirea şi îi comemorăm pe cei mai destoinici şi mai bravi dintre noi.

Fără îndoială, marea tragedie, care a fost cea mai cruntă şi mai nemiloasă catastrofă atomică din istorie, rămâne în memoria noastră .

Au trecut ani de la dezastrul nuclear care a curmat multe vieţi omeneşti şi a schilodit destinele celor care prin curaj şi jertfire de sine ne-au dăruit continuitatea neamului. Nenorocirea zguduitoare a distrus aspiraţiile unor popoare însetate de linişte şi pace, a luat viaţa celor care au avut nenorocul să fie aproape de locul blestemat şi nu i-a cruţat măcar pe acei care urmau să se nască. Efectele devastatoare s-au imprimat în soarta mai multor generaţii. Astfel că, atunci când rostim Cernobîl, ne apare în gând percepţia unui dezastru neterminat, devenit în societate un strigăt al durerii.

Stimaţi concetăţeni, suntem îndatoraţi pentru păstrarea memoriei victimelor şi cinstirea veteranilor să făurim o societate prosperă pentru viitorele noastre generații.

 Cu înaltă prețuire,

Ghenadie SAJIN

Președintele raionului Ialoveni

 

225 afișări