PRODUCĂTORII AGRICOLI LA UN CURS DE INSTRUIRE

16 aprilie 2019

În perioada 11, 12 și 15 aprilie 2019, Asociația Producătorilor și Exportatorilor Strugurilor din Moldova, inclusă în registrul instituțiilor prestatoare de servicii de consultanță și formare, aprobate de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a organizat cu suportul logistic al Consiliului raional Ialoveni și organizatoric al Serviciului agricultură un curs de instruire pentru producătorii agricoli.

Conform Programului de instruire, coordonat cu MADRM, expertul național în viticultură, Valeriu CEBOTARI și colaboratorul științific al Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Ion GROSU s-au referit la fondarea plantațiilor viticole și pomicole, fitotehnica lor, pregătirea solului și materialului săditor, aplicarea operațiilor tehnologice în vii și livezi, desfășurarea lucrărilor postrecoltare s.a.

Expertul în domeniul fitotehnie, Larisa MUNTEANU,  a abordat problemele protecției plantelor viticole și pomicole de factorii nocivi, accentuând metodele combaterii bolilor epidemice, cronice și luptei cu dăunătorii plantațiilor horticole.

În cadrul cursului Directorul SGS Sergiu CROITORU a informat despre standardul GLOBAL G.A.P. , scopul căruia este o producție agricolă sigură și durabilă în beneficiul fermierilor, comercianților și consumatorilor.

În final, Directorul Asociației Producătorilor și Exportatorilor Strugurilor din Moldova, Eudochim UNGUREANU, a înmânat certificate de instruire cu un volum de 24 ore celor 20 de producători agricoli participanți la cursul nominalizat, care doresc să obțină subvenții conform prevederilor Regulamentului de subvenționare.

193 afișări