Pomicultorii din raion întrunitiți la un seminar de informare

1 februarie 2019

La data de 1 februarie 2019, în sala de ședințe a Consiliului raional Ialoveni, un grup de pomicultori au participat la seminarul teoretico – practic „Recomandații în combaterea bolilor și dăunătorilor la pomii fructiferi. Specificul tăiatului în uscat al pomilor în anul 2019”, organizat de către serviciul agricol din cadrul Direcției Economie, la care au participat peste 70 de agenți economici.

Cu un suport informațional, metodic și practic s-a adresat domnul Mihail MAGHER, doctor, conferenţiar cercetător la Institutul Științifico – Practic de Horticultură Tehnologii Alimentare, referitor la “Recomandații în combaterea bolilor și dăunătorilor la pomii fructiferi”.

În continuare domnul Ion GROSU, doctor în știința agricolă, șef secție tehnologii moderne în horticultură al Institutul Științifico – Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare  a vorbit despre Particularitățile tăiatului în uscat la pomii fructiferi și formarea roadei”.

 D-na Larisa MUNTEANU, expert în domeniul fitosanitar, a abordat subiectul cu privire la organisme de carantină în pomicultură.

Partea a 2-a a seminarului s-a desfășurat cu ieșirea în teren la o plantație pomicolă, unde Ion GROSU  a demonstrat procedeele practice de tăiere a pomilor în uscat, de diferite specii.

Colaboratorii științifici au dat explicații și răspunsuri argumentate la multiple întrebări puse de pomicultori.

205 afișări