Întrunirea producătorilor de legume din raionul Ialoveni

25 ianuarie 2019

Vineri, 25 februarie 2019, în sala mare de  ședințe a Consiliului raional Ialoveni, Serviciul Agricultură din cadrul Direcției  Economie a organizat şi desfăşurat un seminar pentru producătorii de legume din raion.

Celor prezenți, vicepreședintele raionului Victor Istratiev,  s-a adresat cu un mesaj de salut, în care a menționat importanța activității agenților economici din ramura legumicolă în dezvoltarea socio-economică a raionului.

Cu un suport informaţional, metodic şi practic esenţial s-a adresat, Petru Iliev, vicedirector al Institutului Științifico-Practic de Holticultură și Tehnologii Alimentare, care a atenționat unele elemente ale tehnologiilor noi și specificul cultivării și protecției legumelor în condițiile anului 2019.

În continuare  vicedirectorul Institutului de Genetică, Fiziologia  și Protecția Plantelor, doctor habilitat în ştiinţe agricole a prezentat un raport privitor la tehnologiile avansate şi specificul cultivării legumelor, în deosebi a tomatelor, castraveţilor,ardeilor şi metodele de combatere a dăunătorilor culturilor legumicole.

Semion PLUGARU, conducătorul SRL „AŢ – ZIM”, preşedintele asociaţiei raionale a producătorilor de legume şi fructe, care este şi colaborator ştiinţific la Institutul de Genetică, Fiziologia și Protecția Plantelor, a prezentat unele recomandări practice pentru cultivarea legumelor şi multiplele soiuri de seminţe de legume, care le produce întreprinderea nominalizată, solicitate atît în republică  cît şi în alte ţări.

Agenda întrunirii a inclus și prezentarea Dnei Ludmila Cebotari, inspector superior al Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor, referitor la respectarea legislației și actelor normative la producerea și comercializarea răsadului de legume.

În cadrul seminarului reprezentantul întreprinderii SRL ,,AgroSera-Prim,,  a prezentat o informație referitor la construcția și instalarea  serelor , precum și completarea cu echipament.

Producătorii de legume au rămas mulțămiți de seminarul în cauză și au continuat discuțiile și schimbul de păreri și după finisarea lui.

150 afișări