ATELIERUL ,,MANAGEMENTUL PROIECTELOR DE TINERET”

19 noiembrie 2018

În contextul suitei de manifestări dedicate sărbătorilor ,,Ziua Naţională a Tineretului” şi ,,Ziua Internaţională a Studentului”, la 18 noiembrie 2018, în sala mare de şedinţe a Consiliului Raional Ialoveni, s-a desfăşurat Atelierul de instruire ,,Managementul proiectelor de tineret”, cu participarea membrilor activi din Consiliul Raional de Tineret Ialoveni.

Moderatorii atelierului au fost: domnul Victor Pletosu, specialist principal în domeniul politicilor de tineret, Consiliul Raional Ialoveni şi domnişoara Maria Codreanu, Preşedintele Consiliului Raional de Tineret Ialoveni, care au reuşit să implice participanţii în etapele iniţierii şi scrierii unui proiect, prin care se face simţită schimbarea pozitivă în comunitate.

Tinerii consilieri au identificat actorii comunitari care participă la viaţa publică şi pot fi potenţialii lor parteneri, au prioritizat provocările cu care se confruntă tinerii şi au selectat o problemă care necesită o rezolvare urgentă. Apoi au efectuat analiza arborelui problemei cu identificarea cauzelor problemei şi efectelor care se vor produce, dacă problema nu va fi soluţionată.

Audienţii au transformat arborele problemei în arborele obiectivelor, găsind soluţii creative pentru fiecare aspect negativ.

Prin exerciţii practice de formulare a scopului, obiectivelor şi descrierea activităţilor, participanţii au fost antrenaţi în completarea formularului de aplicare pentru viitoarea rundă de granturi din primăvara anului 2019, asumându-şi responsabilităţi şi sarcini clare între membrii echipei.

Tinerii ingenioşi au enumerat instrumentele de informare a comunităţii despre proiect, cât şi de implicare a comunităţii în implementarea proiectului, argumentând continuitatea proiectului şi bugetarea care reiese din activităţile planificate şi descrise.

Tema pentru acasă a participanţilor este căutarea argumentelor pentru impactul proiectului şi formularea unui titlu original.

Suntem profund recunoscători partenerilor consecvenţi: Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova, Fondul ONU pentru Populaţie, Consiliul Raional Ialoveni şi Reţeaua Naţională a Consiliilor Raionale / Municipale ale Tinerilor din Moldova pentru generozitatea şi suportul acordat la desfăşurarea evenimentului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

156 afișări