INVITAŢIE LA INTERVIUL CU APLICANŢII LA RUNDA A XVII – A DE GRANTURI MICI PENTRU TINERI

17 septembrie 2018

Administraţia raionului Ialoveni în parteneriat cu echipa Fondului pentru Tineri Ialoveni invită grupurile de iniţiativă civică şi consiliile locale de tineret să participe la interviurile de clarificare cu aplicanţii la runda a XVII-a a Programului de granturi mici al Fondului pentru Tineri Ialoveni, ce se va desfăşura la 21 septembrie 2018, orele 14:00 – 18:00, în sala mare de şedinţe, Consiliul Raional Ialoveni.

Menţionăm că, la 17 septembrie 2018 s-a încheiat procesul de recepţionare a solicitărilor de finanţare şi la această rundă participă în concurs 15 de proiecte iniţiate de către tinerii din 11 localităţi ale raionului Ialoveni care au solicitat un suport financiar în valoare de128 171 lei (suma nu include alte surse de finanţare identificate de grupurile de iniţiativă).

Circa 107 tineri, dintre care: 80% elevi, 9% studenţi şi 11% angajaţi, cu vîrsta cuprinsă între 14 – 35 ani, din 11 localităţi ialovenene au reuşit să formeze grupuri de iniţiativă şi consilii locale ale tinerilor în scopul de a crea oportunităţi de participare a tinerilor pentru a contribui la dezvoltarea comunităţii şi la dezvoltarea personală. Grupurile de iniţiativă, în medie, au în componenţa lor cîte 4 – 5 tineri, dintre care din totalul lor sînt: 32 băieţi şi 75 fete.

Astfel, tinerii vin cu iniţiative originale şi soluţii ingenioase de a schimba lucrurile spre bine în comunităţile noastre. Ne-am convins, încă o dată, că creştem, împreună, cu partenerii programului, o nouă generaţie de lideri veritabili.

Participanţii la interviu îşi vor structura comunicarea de 15 minute conform punctelor de reper:

– justificarea proiectului este descrierea problemei identificate;

– găsirea unei soluţii creative;

– descrierea detaliată a activităţilor;

– evidenţierea rolului tinerilor;

– enumerarea rezultatelor scontate;

– contribuţia comunităţii;

– bugetul proiectului.

Pentru a obţine finanţare, prezenţa la etapa interviului este obligatorie.

Festivitatea de semnare a Acordurilor de colaborare cu finaliştii Rundei a XVII-a de granturi mici, este planificată pentru joi, 27 septembrie 2018, ora 14.30 – 17.00. În cadrul acestui eveniment va avea loc şi o scurtă sesiune de instruire privind managementul proiectelor.

Vă prezentăm orarul interviurilor de clarificare indicat în fişierul din ataşament şi Vă îndemnă să găsiţi mai multe detalii pe site-ul www.fondultinerilor.md .

93 afișări